Abeceda LiDraNa 2018.

Autobus – u 4:10 autobus nas je čekao na stanici u Poreču, stigle smo na vrijeme profesorica i ja. Sjela sam i zaspala već nakon pola sata.

Budilica – kada smo napokon stigle u hotelsku sobu, cimerica Iva i ja namjestile smo budilicu u 19 sati. To je bilo zakazano vrijeme večere. Odspavale smo koji sat na krevetu.

Crkva – iz sale u kojoj smo se svi okupljali protezao se predivan pogled na grad, stršala je na vrhu brda mala crkvica.

Dojmovi – već prvog trena iz mene je prštalo oduševljenje. Svečani doček bio je očaravajuć, predivno iskustvo, a prepoznala sam i bubnjara Roka koji je bio u polufinalu „Supertalenta“.

Eurokrem – to je definitivno bio sastavni dio mojih doručaka, koji su, usput, bili odlični!

Fotografije – u 3 dana 300 fotografija…trebam li išta dodati?

Grad – Primošten je divan grad, svidio mi se zbog predivnih plaža koje ostavljaju bez daha, šetnja tim gradićem neće vas umoriti zbog njegove veličine jer je zapravo vrlo mali, pogotovo ako se kao Iva i ja izgubite među plažama već prvog dana. 

Hotel „Zora“ – nalazi se na jako lijepoj lokaciji, s predivnim pogledom na more, ali i brojim hodnicima na koje smo se navikavali do zadnjeg dana.

Iva – jako zanimljiva djevojka s kojom mi smijeha nikad nije nedostajalo, moja cimerica na 3 dana, djevojka koju sam prvi puta vidjela tamo na licu mjesta, a ostala mi je i danas jako draga i nadam se da ćemo imati prilike družiti se ponovno.

Jutro – drugo jutro, u 10:30, bilo je moje novinarsko okupljanje, prošlo je još i bolje nego što sam očekivala. Učili smo na svojim i tuđim greškama, slušali vrlo zanimljive radove, čitali jedni drugima.

Knjiga (Zbornik) – Na poklon smo dobili knjigu u kojoj su tiskani svi literarni i novinarski radovi ovogodišnje smotre Lidrano.

Literarni radovi – Čitajući zbornik shvatila sam da su zaista svi radovi odlični, ali mi je posebno drag jedan naslova „Lakija od imele“, jedne djevojke 1. razreda koja opisuje kako je ostala bez vrlo drage osobe – prijateljice Eme.

Ljubav – Pitate se je li se dogodila ljubav na Lidranu? Je! Itekako! Ljubav svih nas, prema pisanju, radiju i glumi, bilo je nemoguće ne osjetiti ju u zraku.

Mentorica – Jasno je da sve ovo ne bih doživjela da nije bilo pomoći i podrške moje mentorice, profesorice Dunje, pa sam za ovo iskustvo prvenstveno zahvalna njoj i drago mi je što me potiče da se trudim i pišem.

Novinarska grupa – Svaki rad novinarske grupe mi se svidio na svoj način, ali kao najbolji bih izdvojila intervju s Dankinjom čija je autorica  djevojka iz Čakovca.

Odmor – Nakon predstavljanja radova i radionice, imali smo slobodno vrijeme za odmor, šetnju, upoznavanje, zabavu i druženja.

Predstave – Pogledali smo predstave raznih škola i svaka me zaista zainteresirala, bilo je i onih od kojih nitko iz publike nije mogao suzdržati smijeh. Shvatila sam da jako volim kazalište.

Radionica – Na radionici novinarske grupe razgovarali smo o raznim temama vezanim uz novinarstvo, podijelili svoja razmišljanja i želje za budućnost te malo bolje upoznali jedni druge.

Sobarica – U sjećanju mi je ostala i simpatična sobarica i njen dalmatinski naglasak koji je dodao šarm cijeloj atmosferi.

Škola – Ovo mi je bila najljepša životna škola, kako se trud može isplatiti i biti jako dobro nagrađen! 

Televizija – Mnogo smo se cimerica i ja mučile kako bismo upalile televizor u sobi…no jedini program koji je bilo moguće gledati bila je RTL – ova kockica, tako da su me jutra vratila u djetinjstvo uz crtiće. 

Uspjeh – Jako sam sretna zbog uspjeha na državnoj razini, teško je upasti među najboljih 10 uradaka u Hrvatskoj. Najviše me oduševilo iskustvo koje sam stekla i svih ljudi koje sam imala prilike upoznati.

Vrijeme – Vrijeme leti, taj tiranin obijesni! Jedno od najbolje provedenih vremena ikad, a da vremenska prognoza nije tome pogodovala, puhao je  jak vjetar i bilo je hladno.

Zadnji dan – Iako sam jedva čekala povratak u Umag i druženje sa svojim društvom, dio mene žarko je želio da Lidranu ipak ne bude kraj. Tko zna, možda se dogodine opet družimo na novoj smotri Lidrano, još spretniji, još pametnij, još bolji!

 

Napisala: Lara Guzić, 3.c

Odgovori