Dea Valenta: odlikašica i odbojkašica

Svi u našoj školi dobro znaju da je Dea Valenta učenica 4.a razreda opće gimnazije. Osim što je odlična učenica i što sudjeluje u raznim školskim aktivnostima, naša prijateljica i kolegica  Dea pronalazi vremena i za bavljenjem sportom. Ona se, naime, već dugi niz godina aktivno bavi odbojkom.

ST_1

Odbojku je počela trenirati u Bujama, u trećem razredu osnovne škole, te je istovremeno trenirala i tenis. Upisavši se u srednju školu, zbog brojnih je školskih obaveza bila primorana opredijeliti se za jedan od tih dvaju sportova.

ST_2

Ljeti je, u slobodno vrijeme, rekreativno počela  igrati odbojku na pijesku u Umagu i Novigradu te je tako stekla nova poznanstva koja su joj omogućila treniranje odbojke na višoj razini u Novigradu. Jednu je sezonu provela u OK Novigrad s kojim se natjecala u 2.odbojkaškoj ligi zapad. Ostvarivši fenomenalne rezultate, uslijedio je poziv u OK Melia Hotels Umag, klub koji se natjecao u 1.b ligi zapad. Bila je to prava prilika za Deu da se susretne s odličnim trenerima i uvjetima za treniranje. Odluka o prelasku u OK Umag podrazumijevala je 5 treninga tjedno i utakmice koje se najčešće igraju subotom.

ST_3

Pitali smo Deu da nam odgovori na pitanje: zašto baš odbojka?

„Odbojka je jedini sport u kojemu prevladavaju žene, možda zbog toga što su za odbojku potrebne brzina i inteligencija…a i zbog toga što nema puno kontakta.“

Na kraju, na pitanje što joj bavljenje ovim sportom predstavlja u životu, Dea je odgovorila:

„Odbojka je za mene način življenja; stvaranje poena i prilika, korak po korak, pritom se braneći od suprotne strane, ali uvijek krećući prvo od sebe i svoje okoline.“

 

Napisali: Sabri Abduli i Teo Zonta

Odgovori