GORTAN JE OTVORIO VRATA

U četvrtak 10. ožujka 2016. godine otvorili smo vrata naše škole i zaželjeli dobrodošlicu svim budućim srednjoškolcima. Oko 200 učenika osmih razreda s područja Buja, Umaga, Novigrada, Buzeta i Oprtlja stiglo je u našu školu kako bi otkrili kojim putem krenuti nakon osnovne škole. Priredili smo im program u sportskoj dvorani gdje im je naša ravnateljica zaželjela dobrodošlicu.

« 1 od 9 »

Nakon veselog glazbenog programa, Gortanovci su na info štandovima prezentirali programe naše škole –  opću gimnaziju, turizam i ugostiteljstvo (HTT) i program ekonomije, trgovine i poslovne administracije, te dijelili savjete i odgovarali na sva pitanja osmaša. Dijelili su lekte, Gortan-kutijice sa slatkišima, družili se i razgovarali i pritom se dobro zabavljali.

« 1 od 10 »

Nakon druženja u dvorani, naši su gosti podijeljeni u grupe te su u pratnji Gortanovaca započeli obilazak radionica koje smo priredili u učionicama. Radionice su također vodili naši učenici uz pomoć profesora kako bi predstavili naše programe, nastavne i izvannastavne aktivnosti, nove zanimljive predmete i sve projekte i inicijative u kojima sudjelujemo. Radionice su bile brojne i raznolike: ekonomija, poduzetništvo i projekti, vježbenička tvrtka, HTT – izleti i terenska nastava, jezici u nastavi, jezici u izvannastavnim aktivnostima, gortanonline portal i facebook stranica škole, lektira u nastavi hrvatskog jezika, izvanastavne aktivnosti-dramska, filmska, radijska skupina, prirodna grupa predmeta, voklano-instrumentralna skupina.

« 1 od 8 »

Naši su se vrijedni učenici potrudili kako bi ovaj dan učinili što zanimljivijim i zabavnijim za buduće srednjoškolce. Pisali su, izrađivali su promotivne materijale, izlagali i odgovarali na pitanja, te pokazali još jednom kako su složni, poduzetni i odgovorni. Ovim putem još jednom pozdravljamo sve osmaše koji su nas posjetili, a jednako tako i njihove profesore. Nadamo se da im je obilazak naše škole bio ugodan i zanimljiv!

Napisala: Nina Turina