Gortanovci na LiDraNu

Naši su učenici 2. ožujka 2016. godine sudjelovali na Županijskoj smotri LiDraNo koja je održana u pazinskom Spomen domu. Natjecali su se u kategorijama dramsko-scenskog, literarnog i novinarskog stvaralaštva.

U kategoriji literarnih radova sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda, a gimnazijalci Ela Mijatović i Vedran Juričić oduševili su prisutne originalnim i drugačijim pristupom pisanju te su za prozne tekstove „Moja preobrazba“ i „Oproštajno pismo“ predloženi za državnu smotru.

Također, pohvale je dobila i maturantica hotelijersko-turističkog smjera Antonela Cerovac koja je svojim intervjuom s Tomislavom Perkom pod nazivom „1000 dana proljeća, 7 mjeseci Novog Zelanda“ predložena za državnu smotru u kategoriji novinarskih radova.

Dok su oni bili izvrsni na papiru, naša dramska skupina „TetraPak“ zavladala je scenom s novom predstavom „Nominiram te“ te dobila, kako kažu, dosad najbolje kritike od članova prosudbenog povjerenstva. Zanimljivom scenskom igrom bila je jedina skupina na LiDraNu koja se upustila u glumu unutar okvira neverbalnog teatra. Članovi dramske skupine su: Marko Grahovac, Dora Udovičić, Lana Flanjak, Melisa Keranović, Marijana Kuljanac, Ivana Tubak, Nina Turina, Mia Pejić, Ivana Cvijanović, Ela Mijatović, Dea Valenta i Samuel Pincin te su ove godine pozvani na državnu smotru u Šibenik od 6.-8. 2016 godine. Velika je to čast jer samo 14 šrednjoškolskih scenskih nastupa ima pravo sudjelovati.

Čestitamo literatima, novinarima, glumcima i njihovoj mentorici profesorici Dunji Janko. Želimo im svu sreću u daljnjem stvaralaštvu!

« 1 od 9 »

Napisala: Nina Turina