GORTANOVCI POSJETILI OBITELJSKO DOMAĆINSTVO „KARLIĆ TARTUFI“ I HOTEL „FONTANA“

Dana 11. svibnja 2016. godine učenici prvog i trećeg razreda hotelijersko-turističkog smjera bili su na terenskoj nastavi koja je obuhvatila posjet obitelji Karlić iz mjesta Paladini, nedaleko od Buzeta te posjet Hotelu “Fontana” smještenom u samom centru grada Buzeta.

Obitelj Karlić već dugi niz godina uspješno vodi obiteljsko domaćinstvo koje se temelji na tartufima i proizvodima od tartufa kao i na proizvodnji vina, rakija i drugih proizvoda. Obitelj je, nadalje, svoje uspješno poslovanje proširila izgradnjom vile koju iznajmljuje turistima od početka svibnja pa do kraja listopada.

Učenike je srdačno dočekala gospođa Radmila Karlić te im ukratko ispričala na koji je način pokrenut njihov obiteljski biznis „Karlić Tartufi“ te kako se isti razvijao. U sklopu svoje ponude, obitelj Karlić nudi i zanimljivu avanturu lova na tartufe koja, uz degustaciju njihovih proizvoda, turistima nudi jedinstven doživljaj ove uistinu zanimljive djelatnosti. Naši su domaćini za učenike pripremili domjenak tijekom kojeg su mogli degustirati proizvode od tartufa te pogledati njihovu trgovinu i vilu.

« 1 od 17 »

Nakon posjeta obitelju Karlić, uslijedio je posjet hotelu Fontana koji je u potpunosti renoviran prije četiri godine uslijed čega je kategoriziran s tri zvjezdice. Ljubazno osoblje hotela provelo je učenike kroz hotelske odjele, a u tome su im pomogli i učenici koji upravo u ovom hotelu odrađuju praksu.

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, terenska je nastava bila ugodna i zanimljiva. Bila je te prilika da, pored svega navedenoga, provedemo drugačiji oblik nastave s našim vrijednim i uvijek raspoloženim Gortanovcima!

Napisale: Mikaela Biloslav i Tarita Štokovac