Hello – pozdrav od kraljice

Krajem listopada ove godine na Internetu se pojavio video koji je u trenutku postao megahit i osvojio cijeli glazbeni svijet. Tko bi to mogao biti? Pogađate, riječ je o Adele koja je baladom Hello najavila svoj novi album. Poput samog naziva pjesme: „Hello“, kratki engleski pozdrav obožavateljima diljem svijeta, tako je i naziv njezina albuma kratak, ali znakovit. Nazvala ga je po broju svojih godina – 25.

image (11)

Adele, punim imenom Adele Laurie Blue Adkins, rođena je 1988. godine (Tottenham, UK). Još kao djevojčica voljela je pjevati  i izdvajala se po svojim glasovnim mogućnostima. Talentirana pjevačica sama piše pjesme, bavi se produkcijom i svira nekoliko instrumenata. Njezina karijera započela je onog časa kada ju je prijatelj snimio kako pjeva te demo snimku objavio 2006. na MySpace-u: i  zvijezda je rođena! Te iste godine potpisuje svoj prvi glazbeni ugovor s diskografskom kućom XL Recordings, no prvi album, pod nazivom „19“, izlazi 2008. Pogađate, imala je tek 19 godina.

image (13)

Album je izvrsno prošao kako kod slušatelja tako i kod glazbene kritike, a 2009. dobiva nagradu Grammy za najbolju novu umjetnicu i za najbolji ženski vokal. No Adele nije stala kod toga. Kada je napunila 21 godinu, objavila je istoimeni album i 2012. osvojila je čak 6 Grammy nagrada i tako postavila novi rekord! S tim albumom gotovo da je nadmašila tiraže starih Beatlesa i Stonsa.

image (12)

Adele je nizala uspjeh za uspjehom, pa je tako dobila još dvije prestižne nagrade: Oscara i Zlatni Globus za pjesmu Skyfall, špicu filma njezina sugrađanina pod brojem 007  – najpoznatijeg tajnog agenta u povijesti.

image (14)

Zbog iznimnog glasa proglašena je kraljicom soula i princezom popa. Nakon drugog albuma, Adele uzima stanku zbog obiteljskih razloga, udaje se i postaje majka. Ne samo to, proradila je i na svom izgledu te danas izgleda ljepše nego ikada. A tek joj je 25 godina.

Dugo očekivani album izlazi za dva dana i siguran sam da će vas „oboriti s nogu“, da ćemo ga zajedno dugo, dugo slušati i voljeti.  Adele to i zaslužuje.

Napisao: Martin Božić

Odgovori