HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČARI POSJETILI BISER JADRANA

Terenska nastava održana je 24. rujna 2018. i obuhvatila je posjet gradu Opatiji gdje smo posjetili Hotel „Kvarner“, Fakultet za menadžment u hotelijerstvu i turizmu u Iki i srednju Hotelijersko turističku školu u Opatiji.

Na naše malo putovanje krenuli smo u jutarnjim satima u pratnji profesorice Dubravke Puljar Kovačević i profesorice Lidije Filipović. Tijekom vožnje došlo je do jakog pljuska koji je poremetio naše planove, no sve smo uspjeli riješiti.  Zbog poplave na terasi Hotela „Kvarner“ nismo bili u mogućnosti uživati u predivnom pogledu i kristalnoj dvorani sve do popodnevnih sati.  Kako bismo mogli nešto pojesti i skloniti se od kiše uputili smo se prema ZTC-u gdje smo imali dovoljno slobodnog vremena.  Kada se kiša napokon smirila, krenuli smo prema Iki gdje smo posjetili Fakultet za menadžment u turizmu i hotelijerstvu.  Predstavnica preddiplomskih studija, izvanredna profesorica  Marinela Krstinić Nižić kroz prezentaciju nam je detaljno objasnila način rada, sistem ocjenjivanja i kolokvija te nas uputila u mogućnosti koje studij na njihovom fakultetu pruža nakon školovanja. Nakon prezentacije uslijedio je obilazak kantine i knjižnice.

« 1 od 5 »

Srdačnim pozdravom i pljeskom za voditeljicu preddiplomskih studija završio je prvi obilazak te smo krenuli prema Opatiji gdje smo posjetili Hotel „Kvarner“. Tamo nas je dočekala voditeljica recepcije koja nam je ukratko predstavila hotel i prepustila nas kolegici s recepcije da nas povede u razgledavanje hotela. Ostali smo očarani izgledom hotela, kristalnom dvoranom, wellnessom, vanjskim bazenom kao i ljubaznošću i profesionalnošću osoblja. Posebno nas je iznenadila unutrašnjost Hotela koji odiše poviješću i profinjenošću.

Također smo imali čast posjetiti Kristalnu dvoranu koja je prekrasno arhitektonsko ostvarenje i najveću salu te vrste u Opatiji koje je savršeno mjesto za privatna događanja poput vjenčanja ili pak za poslovne skupove kao i za maturalne zabave. Nakon obilaska Hotela prošetali smo do Ville Angioline i uživali  u opatijskoj šetnici i pogledu na more.

« 1 od 5 »

Naša iduća postaja bila je Hotelijersko-turistička škola u Opatiji. Najprije smo posjetili njihovu knjižnicu gdje su nas dočekali ravnateljica škole, gospođa Ksenija Beljan i nekoliko profesora. Uputili su nas u način rada škole i uvjetima u školi. Bili smo ugodno primljeni, a naši su nas domaćini počastili pićem i grickalicama. Prisustvovali smo na dva školska sata i upoznali učenike škole koji su nas srdačno primili.

Na povratku kući stali smo na odmorište Vrata Jadrana gdje se većina nas uputila u Mc Donald’s. Drago nam je što smo imali mogućnost otići na terensku nastavu i upoznati se s ustanovama koje su usko vezane za našu struku.

 

Tekst uredili učenici 2.c i  3.c razreda hotelijersko-turističkog smjera

Odgovori