INTERVJU – PROFESORICA MIKAELA BILOSLAV

Bok svima! Znamo da volite i s nestrpljenjem iščekujete naše intervjue, stoga vam u ovom javljanju predstavljamo profesoricu Mikaelu Biloslav! Evo kako je profesorica odgovorila na pitanja svojih učenika!

1. Volite li putovati?
Mislim da je malo osoba koje ne znaju da obožavam putovati. Putovanja su moja strast, moja ljubav. Nakon svakog putovanja osjećam se kao ponovno rođena, a sjećanja koje nosim u sebi nakon svakog novog putovanja duboko su urezana u moje misli zauvijek. S obzirom da imam dosta prijatelja/prijateljica u inozemstvu, često putujem i njima u posjet.
2. Gdje ste sve putovali?
U odnosu na većinu ljudi, mogu reći da sam proputovala dosta svijeta do sada, od Europe (Italija, Francuska, Španjolska, Portugal, Grčka, Nizozemska, Mađarska, Češka, Slovačka, Njemačka, Austrija, Švicarska, Malta, Makedonija, Srbija…), pa sve do Afrike, Amerike i Kanade.
3. Koje je najljepše mjesto koje ste posjetili?
Na ovo mi pitanje zaista nije lako odgovoriti s obzirom da je svako mjesto koje sam posjetila posebno na svoj način. Ali ipak bih izdvojila Ameriku, točnije New York, i Maroko. New York sam posjetila dva puta, ljeti prije 4 godine kada sam ostala 2 mjeseca i prošle zime za božićne i novogodišnje blagdane. U New Yorku imam nekoliko dobrih prijateljica i prijatelja koji su moj boravak učinili zanimljivim i nezaboravnim. Kao i prilikom prvog posjeta, i drugi sam put ponovno bila oduševljena tim nevjerojatnim gradom koji nikada, ali zaista nikada ne spava. Za Maroko me vežu predivne uspomene jer sam nedaleko od Casablance putovala na vjenčanje moje dobre prijateljice Houde koja inače živi u Italiji, ali se udala u rodnom Maroku. Vjenčanje se održalo u kući njenih roditelja gdje sam i ja odsjela. Tamo sam se upoznala s jednim novim svijetom, drukčijom kulturom i običajima koji su me oduševili, a istovremeno i šokirali u pozitivnom smislu. Na dan vjenčanja na trenutke sam mislila da sam u nekoj bajci, da sam uletjela u neku tv seriju. Bilo je to zaista nezaboravno iskustvo.

« 1 od 7 »

4. Što ste u horoskopu? Vjerujete li u horoskop?
U horoskopu sam lav i po svim obilježjima i karakteristikama ovog znaka zaista sam klasičan, tipičan stopostotni lav. Vjerujem da generalna obilježja svakog znaka više-manje vrijede za pripadnike toga znaka, ali s druge strane svaka je osoba jedinka za sebe …U stvari poput tjednog ili mjesečnog horoskopa ne vjerujem.
5. Jeste li ikada radili u hotelu ili nekom drugom turističkom objektu?
Da. Jednu sam sezonu radila u Hotelu Nautica u Novigradu u svrhu usavršavanja postojećeg znanja.
6. Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?
Ljubav na prvi pogled…hm…zasad je nisam još doživjela pa ne vjerujem.
7. Znate li neke strane jezike?
Govorim engleski i talijanski jezik. Dobro se snalazim i na portugalskom jeziku jer sam svojevremeno pohađala tečaj portugalskog te se često čujem s prijateljima iz Portugala i Brazila pa koristim priliku za daljnje učenje tog jezika kojeg obožavam. Nabadam ponešto i španjolskog.

img602
8. Koji vam je bio najdraži predmet u školi?
Najdraži predmeti u školi bili su mi tjelesni i knjigovodstvo.
9. Koja vam je najdraža trgovina odjeće, a koja obuće?
Znala sam da će me ovo pitanje dočekati. Najviše volim kupovati odjeću i obuću brandova: Guess, Liu Jo, Moschino, Elisabetta Franchi i Armani . Ali zna se desiti da kupim i neku stvar koja mi zapne za oko u nekoj bezimenoj trgovini.

img606
10. Mislite li za sebe da ste šopingholičarka?
Kao i većina ženskog roda volim šopingirati, ali razumno. Ponekad kupujem češće, ponekad rjeđe, ovisno o financijama. Šopingholičarka? Pa priznajem, jesam malo da…u granicama dobrog ukusa…
11. Koja vam je najdraža boja?
Nemam neku najdražu boju, ali ponajviše volim plavu, ružičastu i krem boje.
12. Koju boju odjeće najviše volite nositi?
Najviše volim nositi plavu boju i sve nijanse te boje.

img591
13. Visoke pete ili ravna obuća?
Da ste mi to pitanje postavili unatrag nekoliko godina, kao iz topa odgovorila bih „visoke pete“. U zadnje vrijeme dosta nosim ravnu obuću, ali ne mogu odoljeti napasti da barem jednom tjedno ne nabacim visoku petu.
14. Idete li u teretanu?
U teretanu klasičnog tipa ne idem. Idem na CrossFit tri puta tjedno. Ponekad „fušarim“ pa preskočim koji trening.
15. Bavite li se nekim sportom?
U osnovnoj školi bila sam dobra u gimnastici. Inače se nisam nikada posebno bavila nekim sportom. U mlađim danima sa svojim prijateljima i susjedima iz sela u okolici Buzeta iz zabave znala sam zaigrati boće.

img592
16. Vjerujete li u „ vječna“ prijateljstva?
Vjerujem u „ vječna“ prijateljstva. Imam nekoliko vrlo bliskih i dragih prijateljica i znam da će naše prijateljstvo trajati sve dok budemo postojale. S nekima od njih radim , neke su prijateljice iz fakultetskih dana, a neke iz djetinjstva. Moja najbolja prijateljica Katja je prijateljica s kojom sam odrasla, zajedno plakala zbog neuzvraćenih ljubavi, zajedno se smijala zbog svakakvih dogodovština. Po pitanju prijateljstva zaista se smatram sretnom osobom jer imam iskrene, drage i odane prijatelje uza sebe.

img598
17. Imate li kućnog ljubimca?
Kućnog ljubimca nemam, osim plišanog lavića. Dok sam živjela u Buzetu imala sam psa i mačka. Pas se zove Medo i nalazi se u Buzetu kod moje bake. Mačak Koko jednog je dana nažalost misteriozno nestao i nikad se više nije vratio. Tražila sam ga danima, ali bezuspješno.

img593
18. Koji je vaš životni cilj i koji moto vam je najdraži?
Moj životni cilj je da budem zdrava, postignem maksimum u svojoj profesiji i da ostvarim svoj dugogodišnji san, ali to ću ostaviti za sebe. Kad se bude ostvario znat ćete. Moj moto: „Živite i pustite druge da žive“…u smislu: ne petljam se ja vama u život, ne petljajte se ni vi meni.
19. Volite li izlaziti?
Volim izlaske. Izlazila bih i više kad bih imala gdje izlaziti.

img605
20. Mislite li za sebe da ste skromna osoba?
Nisam bahata, ali nisam ni skromna osoba. Ne zadovoljavam se sa malo. Uvijek težim ka većem i boljem. Smatram da ponekad biti skroman nije i nužno najbolje.
21. Jeste li „prirodna“ plavuša?
Kao dijete bila sam plava. S godinama kosa mi je tamnila pa sam krajem osnove škole i u srednjoj školi imala onu groznu „mišju“ boju. Toliko mi je išla na živce da sam se s vremenom počela farbati. Farbanjem je započeo moje eksperimentiranje s bojama…od ljubičaste, preko lude ružičaste boje, crvene, pa sve do tamnijih i svjetlijih nijansi plave boje. Na kraju sam se nekako najbolje našla u svjetlijim plavim bojama u koje se i danas farbam.

img600
22. Biste li voljeli imati neko drugo zanimanje?
Svoj posao jako volim, bez obzira na to što ponekad zna biti naporan. Koliko god je rad s učenicima s jedne strane naporan, s druge strane predstavlja mi izvor sreće i zadovoljstva. Radeći s mladima imam osjećaj da ću jednim dijelom u dubini duše zauvijek ostati „dijete“. Neposredno prije nego što sam se zaposlila u školi odbila sam posao stjuardese. Ponekad se znam pitati u kojem bi smjeru moj život krenuo da sam drukčije odlučila. S obzirom da u životu gotovo ništa nije moguće dugoročno planirati i predvidjeti, nikad se ne za što će mi budućnost još donijeti.
23. Koji je vaš hobi?
Nemam neki poseban hobi osim CrossFit-a i povremenih tečajeva Hiphopa i R&B-a.

img594
24. Imate li preporuku za učenike naše škole?
Moje poruke za učenike:
1. Brinite o svome zdravlju.
2.Izaberite dobar životni put. Ako odlučite studirati, odaberite dobar fakultet, a ako se želite zaposliti, nađite pravi posao koji će vam omogućiti egzistenciju.

Pripremile: Monika Damijan i Martina Tarandek