INTERVJU – PROFESORICA SONJA STOJNIĆ

1. Kad ste rođeni?
Rođena sam 29. travnja 1990.
2. Kako vam je bilo na maturalcu?
Moram priznati da mi je bilo jako lijepo i da bih bez problema odmah sutra ponovila to iskustvo. 🙂
3. Imate li svog “dragog”?
Najdraži je 😉

4. Prokomentirajte izjavu učenika/-ce: “ Divna je.”
Divno je to čuti. Svoj posao stvarno radim iz velike ljubavi i vjerujem da je to moja najveća prednost. Uvijek kažem da je škola sama izabrala mene. Ako učenici to sami osjete, nitko sretniji od mene. 🙂
5. Koji ste fakultet završili i gdje?
Završila sam Talijanski jezik i književnost na Odjelu za studij na talijanskom jeziku Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a jedan semestar provela sam na Erasmusu u Italiji (u Perugi).


6. Što poručujete svojim maturantima s obzirom na to da su na pragu upisa na fakultete?
Poručuje im da ovih par mjeseci zapnu i daju sve od sebe kako bi mogli upisati željene fakultete ili se baviti onime što žele. I ono što im uvijek kažem: možda ne mogu biti najbolji u svemu, ali mogu se potruditi da budu najbolja verzija sebe.
7. Sjećate li se sebe kao maturantice?
Oooo da! 🙂 To je bilo jedno od najtežih, ali najljepših razdoblja u mom životu. Živjela sam u Puli s cimericom koja je bila i moja najbolja prijateljica. Puno sam učila jer sam išla u dvije škole i jako puno svirala kako bih pripremila maturalni koncert ali, uz dobru organizaciju, bilo je tu vremena i za izlaske i zabavu.


8. Koje ste predmete u srednjoj najmanje voljeli, a koje najviše?
Najmanje sam voljela matematiku i pravo, a najviše povijest glazbe.
9. Opišite se u tri riječi.
Ovo je uvijek najgore pitanje…Rekla bih da sam empatična, ambiciozna i uporna (čitaj tvrdoglava).


10. Kako zamišljate idealan slobodan dan?
Idealan slobodan dan je onaj proveden u prirodi s dragim ljudima nakon što sam se dobro naspavala. 😉
11. Bavite se nekim sportom?
U djetinjstvu sam trenirala ritmiku i odbojku, za koju sam bila totalni antitalent. Zadnjih par godina idem na razne rekreativne treninge tipa body fit, a u zadnje vrijeme eksperimentiram s planinarenjem i sportskim penjanjem u koje sam se zaljubila, ali mi nedostatak slobodnog vremena nažalost ne dozvoljava baviti se time koliko bih htjela.
12. Jeste li prirodna crvenokosa?
Ljudi me to često pitaju ali nisam. Moja prirodna boja je pepeljasto plava.


13. Biste li promijenili boju kose?
Bih, nemam problema s time i volim isprobavati nove boje. Prošla sam sve boje kose osim potpuno crne. Na kraju se uvijek nekako vratim nekoj nijansi crvene jer se tako najviše osjećam kao “ja”.
14. Kako bi izgledalo vaše idealno putovanje?
Za mene je idealno putovanje spoj odmora i aktivnog turizma, a jako volim zemlje s orijentalnom kulturom u kojima ima puno boja, mirisa, okusa. Bilo mi je divno u Istanbulu, Sarajevu i na otoku Capriju, a jako bi voljela posjetit Kambodžu, Vijetnam, Burmu, Šri Lanku i Japan.

« 1 od 10 »

15. Kako blagdani utječu na vas?
Uf… Ulijenim se jer previše jedem. 😛 Volim blagdane jer je to vrijeme koje provodimo s obitelji ili ih iskoristim za neko putovanje i odmor.
16. Koje je vaše iskreno mišljenje o Gortanu?
Uvijek može bolje i uvijek ima mjesta za napredak, ali mislim da je stanje u Gortanu poprilično dobro i da je atmosfera među djelatnicima i učenicima dobra. 

Priredila: Tea Šmitran, 2.a