Kako smo obilježili Svjetski dan turizma

 

Kao i u drugim ustanovama diljem Hrvatske i u našoj školi 27. rujna 2018. obilježen je Svjetski dan turizma. Kako?

IZLOŽBOM JELOVNIKA
Učenici 1.c i 1.b razreda hotelijersko-turističkog smjera u sklopu predmeta ugostiteljstvo izradili su jelovnike i upriličili malu izložbu u holu škole. Kako su svi radovi bili originalni i maštoviti, u uskoj konkurenciji za odabir najboljeg jelovnika našlo se čak dvadesetak radova.

« 1 od 8 »

UREĐENJEM ŠKOLSKOG HOLA

Učenici ostalih razreda hotelijersko-turističkog smjera sudjelovali su u isticanju plakata nagrađenih školskih projekata: „Slapovima Bujštine i „ Tragovima dinosaura“ koji su nastali pod mentorstvom profesorice Dolores Mihelić Malbašić i koji su osnažili i obogatili ponudu turističkih destinacija na području Bujštine. Također,  u hodniku škole prikazane su kratke projekcije koje su izradili učenici 4.c razreda hotelijersko-turističkog smjera na temu „Kratke zanimljivosti različitih destinacija“.

MALOM TRIBINOM PRIJATELJA ŠKOLE – VANJSKI PREDAVAČI

U školu smo pozvali goste predavače koji su kratkim predavanjima o iskustvu i radu u turizmu proširili obzore učenicima hotelijersko-turističkog usmjerenja pa su tako učenici 3 c. i 4 c. razreda prisustvovali predavanju gospodina Valtera Bassanesea, predsjednika Turističke zajednice Buje na temu: “Mreža turističkih zajednica Hrvatske“.

Učenici 1.c i 1.b razreda prisustvovali su predavanju gospođe Dunje Vojić na temu „Prodaja i alotmani u turizmu“, a završno predavanje za učenike 4.c i 3.c razreda održao je gospodin Neven Pribac na temu: „Poslovi turističkog vodiča, pratitelja i predstavnika s naglaskom na život i rad u turizmu”.

« 1 od 6 »

Sve aktivnosti i inicijative vezane za obilježavanje Svjetskog dana turizma učenici su proveli pod mentorstvom profesorice Dubravke Puljar Kovačević. Ovim putem pohvaljujemo sve naše Gortanovce za iskazani trud i ozbiljnost kojom su pristupili zadatku te još jednom od srca zahvaljujemo našim dragim gostima koji su svojim predavanjima obogatili naše druženje.

Odgovori