KLIK-OM NA KULTURNI KRAJOLIK GORTANOVCI OSVOJILI VRIJEDNE NAGRADE

Povodom međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja, POU Buje organiziralo je fotografski natječaj pod nazivom „KLIK na Kulturni krajolik“. Natječaju su mogli pristupiti svi učenici srednjih škola iz Buja s najviše 6 fotografija. Cilj ovog natječaja bio je da učenici svojim KLIK-om doprinesu očuvanju kulturnog krajolika našeg kraja.

IMG_4240
Otvorenje izložbe i proglašenje pobjednika održano je u gradskoj galeriji „Orsola“ . Sudjelovalo je ukupno 27 učenika iz srednjih škola, a odabir najboljih fotografija pripao je stručnom žiriju u sastavu: Eugen Borkovsky, Sabina Damiani i Slađan Dragojević.

IMG_4164

Naši su Gortanovci i u ovom području pokazali svoj izniman talent i osvojili prve tri nagrade! Treće mjesto zauzeo je Samuel Pincin (4.a) s fotografijom naslovljenom „Šterna“ te je osvojio DVD „The salt of the earth“ i  pisaći blok.

Drugu nagradu osvojila je već poznata nam fotografkinja Lana Flanjak (4.a) s fotografijom „Veš“ i time dobila godišnju pretplatu na fotografski časopis „Digital foto“.

IMG_4212

Prvo mjesto zauzela je maturantica Dea Valenta (4.a) s fotografijom „Social step“ i tako osvojila jednodnevni izlet u Veneciju gdje će imati priliku posjetiti izložbu slavnog fotografa Helmuta Newtona.

IMG_4190

Pored učenika čije su fotografije nagrađene, na natječaj su se prijavile i naše učenice: Ana Peček (1.a), Samanta Duvnjak (3.d), Melisa Keranović (4.d), Nina Turina (4.a) i Marijana Kuljanac (4.a). Izložbu možete pogledati do kraja svibnja u gradskoj galeriji „Orsola“u Bujama.

Dea Valenta - "Social step"
« 1 od 3 »

Napisala: Nina Turina