LJUBAV IMA TISUĆU LICA

Slavi ljubavni parovi i nezaboravne ljubavne priče iz svijeta književnosti, filma i glazbe osvanuli su u školskom holu povodom obilježavanja Dana zaljubljenih. Riječ je o izložbi koja je nastala kao rezultat suradnje profesora uključenih u Aktiv stranih jezika koji su učenike potaknuli na istraživanje i izradu kreativnih i originalnih rješenja kojima će prikazati neke od najpoznatijih ljubavnih priča svih vremena. Tako su u okviru dodatne nastave njemačkog i francuskog jezika učenice 4.c razreda hotelijersko-turističkog smjera dale svoj doprinos izložbi te su pod vodstvom profesorice Ivane Medanović odlučile prikazati neke od najvećih ljubavi francuske i njemačke književnosti. Izbor je pao na glavne likove romana „Cyrano de Bergerac“, „Zvonar crkve Notre-Dame“ i „Dama s kamelijama“ iz francuske književnosti te „Patnje mladog Werthera“, „Spletka ljubavi“ i „Tristan i Izloda“ iz njemačke književnosti. Kako bi što vjernije dočarale likove iz ovih književnih djela, učenice su se poigrale kartonom i bojama i napravile likove Cyranoa de Bergeraca i Roxane te Werthera i Lotte u prirodnoj veličini.

« 1 od 10 »

Učenici 2.a razreda opće gimnazije izradili su, pod vodstvom profesorice Tarite Štokovac, plakate i omote knjiga na talijanskom jeziku na kojima su predstavili poznate ljubavne parove iz književnih djela koje su pročitali u sklopu nastave hrvatskog jezika. Na njihovim su se kreativnim radovima tako našli Hamlet i Ofelija, Romeo i Julija, Don Quijote i njegova Dulcinea, Piram i Tizba, ali i pjesnici čija je ljubav prema voljenoj želji poslužila kao nadahnuće za umjetničko stvaranje, poput Dantea i njegove voljene Beatrice. Izložbu njihovih radova obogatili smo odabranim citatima iz književnih djela koji upućuju na razna lica i poimanja ljubavi. 

« 1 od 10 »

Pomisao na ljubav, bez jednog od najvećih ljubavnih parova engleske književnosti, Romea i Julije, učenicima 1.a razreda opće gimnazije bio je nezamisliv. Pod vodstvom profesorica Aldee Budije i Vesne Cindrić, prigodnim plakatom i odabranim Shakespeareovim stihovima učenici su nam tako dočarali ovu tragičnu ljubavnu priču. Ni ljubavni parovi iz svijeta glazbe nisu manje važni, pa su tako i oni dobili svoje mjesto na izložbi: John Lennon i njegova Yoko Ono, Beyonce i Jay Z, Kurt Cobain i Courtney Love. I učenici 3.c razreda hotelijersko-turističkog smjera željeli su dati svoj doprinos ovoj ljubavnoj priči, pa su izabrali njima najljepše i najromantičnije stihove na engleskom jeziku.

« 1 od 13 »

U sklopu nastave talijanskog jezika, pod vodstvom profesorice Sonje Stojnić, učenici 1.a i 3.a razreda opće gimnazije te 1.b, 1.c, 2.c, i 3.c razreda hotelijersko-turističkog smjera izradili su plakat u obliku filmske vrpce na kojem su prikazali najljepše ljubavne filmove svih vremena, obogativši svoj rad citatima i fotografijama filmskih scena. Tako su se na plakatu našli filmovi poput La La Land, Le pagine della nostra vita (The notebook), ali i veliki filmski klasici kao što su Via col vento (Gone with the wind), La vita è bella, Pretty woman ili nezaobilazni Balli proibiti (Dirty Dancing).  

« 1 od 8 »