“MOJA INSPIRACIJA JE MOJE VESELJE!” – FOTOGRAFSKI PORTRET SAMANTE DUVNJAK

 

Nastaviti lov na (ne)poznate Gortanovce bio je prilično težak zadatak jer je školska godina tek počela, a mi smo još uvijek lijeni i nostalgični za ljetom. Stoga mi je ovoga puta poslužilo poznanstvo.

Imala sam priliku još u osnovnoj školi bolje upoznati Samantu Duvnjak, našu maturanticu ekonomskog usmjerenja. Kroz naše prijateljstvo dobila sam priliku zaviriti i “iza kulisa” te sam se dobro upoznala sa Samantinom ljubavi prema kuhanju, dobrim  filmovima, kišom… ali na stranu sada to, ovdje smo zbog Samantine ljubavi prema fotografiji i njezinim nesvakidašnjim okom za detalje! Da vidimo kako je započela Samantina ljubav prema fotografiji…

Kada te je počela zanimati fotografija?

Da budem iskrena, ne znam ni sama. Kupila sam fotoaparat i na kraju je to s vremenom prešlo u veliku ljubav. Shvatila sam da volim fotkati kada sam primijetila da jedino fotografije ostaju od uspomena, vrijeme prolazi i mnoge stvari zaboravljamo, nenamjerno, čak i neke drage trenutke, a ovako se kroz fotografije možemo uvijek prisjetiti nekih nama dragih prošlih događaja.

Koji fotoaparat koristiš?

Fotoaparat Nikon D3200 s objektivom 18-55mm. S vremenom namjeravam kupiti i svu ostalu opremu koja je potrebna  za profesionalno fotografiranje.

Jesu li ti draže crno-bijele fotografije ili one u boji?

Ovisi. Točnije, više volim one u boji jer odražavaju neku vedrinu i “oživljavaju” trenutak, ali definitivno smatram da monokrom fotografije nose snažne poruke te da upečatljivije prenose „teške“ osjećaje.

Koji su tvoji najdraži motivi? što najviše voliš fotografirati?

Ajme, obožavam odraze/odsjaje, to mi je nešto posebno…zatim detalje, oči i naravno prirodu. U slobodno vrijeme fotografiram prijatelje, neke za blogove, neke za ostale društvene mreže.

« 1 od 9 »

Imaš li uzor u svijetu fotografije?

Zanimljivo pitanje, ali nemam ne. Slobodnog sam uma i smatram da je svaka osoba individua za sebe i treba pronaći svoj neki stil fotkanja…jer koja je to fora biti sličan nekome?!

Što te najviše inspirira?

Moja inspiracija je moje veselje. Ali stvarno, mene to veseli, jer moraš biti smiren da bi i fotografija bila dobra i u potpunosti se prepustiti trenutku. U biti, kad razmislim, trenutak me inspirira, savršeni trenutak znači savršena fotografija!

Želis li se u budućnosti baviti fotografijom i jesi li ikada sudjelovala na nekom natječaju?

Ne znam što mi budućnost nosi, ali da, želim biti fotograf jer se vidim u tome nekako (i znam da ću uspjeti!!!!) Sudjelovala sam na natječaju „Život je lijep 2016“ i dobila pohvalnicu za fotografiju. Sama vjerojatno ne bih sudjelovala pa sam zato zahvalna profesorici Dunji Janko koja me je nagovorila!

Imaš li poruku za sve Gortanovce i čitatelje portala koji dijele jednaku ljubav prema fotografiji?

Djeco, učite…hahah šalim se… moja poruka za vas je da uživate u trenutku i da nikada ne odustanete od svojih snova te od stvari i osoba koje volite!

 

Napisala: Ana Žurić