NATJECANJEM U PJEVANJU OBILJEŽILI SMO EUROPSKI DAN JEZIKA

Ljepotu i bogatstvo jezične raznolikosti ove smo godine povodom Europskog dana jezika obilježili natjecanjem u pjevanju na jezicima koji se uče u našoj školi. U srijedu 26. rujna 2018. školski su hol za vrijeme odmora tako ispunile pjesme na engleskom, francuskom, hrvatskom, talijanskom i njemačkom jeziku. Atmosfera je bila odlična, a učenicima koji su prihvatili izazov podršku su na svakom odmoru pružili njihovi profesori i kolege učenici. Kako bismo stvorili odgovarajući ugođaj za glazbeno druženje, učenice 4.c razreda hotelijersko-turističkog smjera Vanessa Šorgo i Karin Klarić izradile su pod vodstvom profesorice Ivane Medanović, originalne dekoracije.

Uzbudljiv glazbeni susret otvorili su učenici 1.a razreda opće gimnazije pjesmom na engleskom jeziku, zatim skupina učenica 3.a razreda opće gimnazije i 4.c razreda hotelijersko-turističkog smjera pjesmom na francuskom jeziku, a za vrijeme velikog odmora pjesmom na hrvatskom jeziku svojim su nas nastupom počastili učenici 3.a razreda opće gimnazije. Izvedbe talijanske pjesme prihvatili su se učenici 2.a razreda opće gimnazije, a natjecateljski su dio programa zatvorile učenice 3.c i 4.c razreda hotelijersko-turističkog smjera pjesmom na njemačkom jeziku.

« 1 od 5 »

Ocjenjivački žiri, sastavljen iz redova profesora, nakon dugog vijećanja donio je konačnu odluku: pobjeda i simbolična nagrada završila je u rukama učenika 3.a razreda opće gimnazije koji su pjesmom Parnog valjka „Sve još miriše na nju“ osvojili simpatije žirija i publike. Pobjednici su osvojili slatki paket, a za kraj, svi smo zajedno još jednom otpjevali pobjedničku pjesmu. Bilo je uistinu veselo i zanimljivo, a ovom prilikom čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju! Aktivnost su osmislile profesorice stručnog aktiva stranih jezika i stručnog aktiva hrvatskog jezika: Ivana Medanović, Vesna Cindrić,  Tarita Štokovac i Valentina Štefanić Lakošeljac.

« 1 od 5 »

Odgovori