Obilježili smo Noć knjige

22.travnja 2016. obilježili smo Noć knjige u atriju bujskog Učilišta u prijepodnevnim satima, razmjenjujući i poklanjajući knjige i stripove na Tržinici knjiga koju smo proveli u djelo u suradnji s bujskom knjižnicom.

Građani Buja – ljubitelji dobre knjige i druženja, mogli su zamijeniti svoje knjige, pokloniti ih ili primiti na dar te dati dobrovoljne priloge na pultovima Talijanske osnovne škole, Ogranka Matice Hrvatske Buje, Gradske knjižnice te Srednje škole Vladimir Gortan. Na našemu su pultu učenici trećih razreda prikupljali dobrovoljne priloge za svoju maturalnu zabavu.

« 1 od 11 »

U realizaciji ovog projekta sudjelovali su profesorica Marina Maresti Krajina i učenici 1.c, 2.c, 3.c i 3.a razreda koji su o Tržnici knjiga izrekli:

Bilo mi je lijepo jer smo izašli iz učionice i bilo je dosta zanimljivih knjiga, a mogli smo pridonijeti realizaciji maturalne zabave sljedeće generacije maturanata.

 Stvarno je super. Cure iz 2.c su mi predivno i na lijep način preporučile fora knjižicu “Šta radiš danas poslijepodne?”…Željela bih to ponoviti svaki tjedan…Lijepo za opuštanje. (D.G.)

 Bilo je puno zanimljivih knjiga, na hrvatskom i drugim jezicima. Svidjelo mi se što su knjige bile za svaki uzrast.(S)

 Jako mi se svidio događaj, voljela bih da ima više ovakvih događaja gdje se mogu pronaći vrlo kvalitetne knjige koje možemo pokloniti ili zadržati.

 Bilo mi je odlično, bilo je mnogo knjiga na izbor pa mi ih je bilo zanimljivo razgledavati. Mislim da bi ovo trebalo, definitivno, ponoviti, i to što prije! 🙂

 Pronašla sam knjigu koju ću rado pročitati.

Svidio mi se ovaj sajam knjiga. Odmorili smo se od “zatvorenog prostora”…volio bih ići i sljedeće godine.

 Svidjelo mi zato što su ljudi mogli uzeti knjige koje im se sviđaju, a da ih ne plate puno, ili ih uopće ne plate.

 Mogli smo donirati novac i uzeti knjigu koja nam se sviđa.

 Svidjela mi se zbog glazbe i zato što smo izašli iz škole.

 Svidjela mi se jer ima puno knjiga i stripova za naš uzrast, volio bih ju ponoviti.

 Otišla sam s knjigom koja se čini zanimljivom i koju ću rado pročitati.

Svidio mi se sajam, ali je premalen.

Bilo je vrlo lijepo, također, jer je bio sunčan dan te smo mogli sjesti i pročitati neku od knjiga na suncu te se opustiti. Željela bih to ponoviti…Curama na štandu – sve pohvale.

 Voljela bih da smo duže ostali jer nisam stigla pogledati sve knjige do kraja. Voljela bih da češće idemo gdje su zanimljive knjige.

 Nije mi se svidjelo jer je atmosfera bila katastrofa, ali su knjige koje sam pronašao dobre.

 Bilo je super, atmosfera je bila odlična i uspio sam pronaći nešto za sebe.

 Osjećao sam se ispunjeno i pun života.

 Tržnica knjiga je odlična ideja i super je što se knjige mogu ponijeti kući.

 Svidjelo mi se što smo bili van 4 školska zida i jer sam kupio knjigu koju sam htio već duže vrijeme i sada je dio moje kolekcije. Morali bismo ovo češće ponavljati. Atmosfera je bila dobra i trebalo bi doći više izlagača.

 Nije bio velik izbor knjiga, ali bilo je “oke”.

 Iako je bilo kratko, dobio sam priliku uzeti knjigu koja mi se sviđa.

 Doniranjem pomažemo i uz to dobijemo knjigu:) Jedna sam od onih koji vole čitati pa mi se jako sviđa ova ideja. Voljela bih kada bi bilo više ovakvih manjih organiziranih događaja.

 Mislila sam da neću pronaći ono što mi se sviđa, no na kraju sam našla 4 knjige. Tri na talijanskome jeziku i jednu na hrvatskome. Svidjelo mi se to što su cure na štandu vrlo pričljive te imaju onu moć kao Top Shop…Another happy day.