ODRŽAN 3. PJESNIČKI SUSRET U GORTANU

U četvrtak 30. siječnja 2020. godine posjetili su nas korisnici i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag povodom trećeg po redu Pjesničkog susreta u Gortanu. Korisnici Doma u našu su školu stigli u pratnji ravnateljice Doma, gospođe Diane Lekić, socijalne radnice Sintije Munđar i radne terapeutkinje Nikol Krizmanić kako bi zajedno s našim učenicima kroz poeziju i pjesmu dodatno osnažili prijateljstvo koje nas već godinama veže.
Učenici uključeni u program marljivo su se i s puno entuzijazma pripremali za ovogodišnji susret pod vodstvom profesorice hrvatskog i talijanskog jezika Tarite Štokovac. U organizaciji susreta sudjelovali su učenici 3.a razreda opće gimnazije Vanja Božić, Erik Vesnaver, Leo Kojčinović, Ariela Kozlović, Tina Nekić, Lena Otočan, Lara Kozlović, Arjan Đurđević, Stefan Čolić Ivošević i David Kovačević te učenici 1.a razreda opće gimnazije Niko Trbović i Laura Jeger. I ove smo godine pokušali stvoriti odgovarajući ugođaj za recitiranje poezije. Likovne radove koji su krasili našu improviziranu pozornicu izradile su naše gimnazijalke 3.a razreda Lena Otočan i Lara Kozlović, a inspiraciju za svoja likovna ostvarenja pronašle su upravo u recitacijama koje su tijekom susreta recitirali učenici.

« 1 od 11 »

Voditeljsku je palicu preuzeo učenik 3.a razreda opće gimnazije Leo Kojčinović, a na samom je početku riječ dobrodošlice gostima, učenicima i profesorima uputila ravnateljica škole Ana Zubčić Kuhar. Kako to obično biva u Gortanu, susret smo otvorili pjesmom. Vanja Božić otpjevala je pjesmu More than words, a na klavijaturama ju je pratio Erik Vesnaver. Poeziju na talijanskom jeziku Il valore di un sorriso (P. Faber) koja govori o vrijednosti i značaju osmijeha u našim životima recitirala je učenica 1.a razreda opće gimnazije Laura Jeger, a zatim nas je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe, gospođa Diana Lekić, počastila recitacijom poezije Dobriše Cesarića Slap te upečatljivom recitacijom Molitve majke Tereze. Gospođa Marija Krota sve je prisutne ganula emotivnom recitacijom autorskih poezija Lišće i Ljubav za domovinu.
I glazbene točke kojima smo obogatili repertoar pjesničkog susreta svojevrsne su poezije, poput pjesme Marca Mengonija L’essenziale koju je otpjevala učenica 3.a razreda Ariela Kozlović, uz glazbenu pratnju Erika Vesnavera. Uslijedila je recitacija pjesme Seregeja Jesenjina Pismo majci koju je na hrvatskom i ruskom jeziku izvela ravnateljica naše škole Ana Zubčić Kuhar. Poeziju Alde Merini Non ho bisogno di denaro na talijanskom je jeziku recitirao učenik 1.a razreda opće gimnazije Niko Trbović. Učenicima već dobro poznat gospodin Mile Katalinić uvijek nas uvijek iznenadi dosjetljivim i originalnim izvedbama, a ove nam je godine recitirao autorske pjesme Oda o sokolu i Životna želja. 

« 1 od 11 »

Uslijedio je još jedan glazbeni intermezzo: pjesmu grupe Queen Love of my life otpjevala je Vanja uz glazbenu pratnju našeg Erika. Učenik 3.a razreda Arjan Đurđević okušao se u pisanju i recitiranju haiku poezije, dok je naš voditelj Leo Kojčinović publici poklonio stihove autorskih poezija Tuđina i Zavičajna slika. Naše pjevačice Vanja i Ariela pred sam su kraj susreta udružile vokalne snage i otpjevale pjesmu Billa Withersa Ain’t No Sunshine, a za glazbenu pratnju pobrinuo se Erik. Tijekom njihove izvedbe, učenica 3.a razreda Tina Nekić recitirala je pjesmu Dobriše Cesarića U suton.
Uslijedilo je darivanje! Učenici su korisnicima i djelatnicima Doma uručili bukete cvijeća i okvire s poezijom koje je napisao Leo Kojčinović, a naši su gosti učenicima podijelili čokolade. Gospođa Diana Lekić uručila je i posebne darove ravnateljici škole i organizatorici susreta, profesorici Tariti Štokovac. Uslijedilo je druženje uz ukusne kolače, kavu i čaj, a tijekom ugodnog i opuštenog druženja naši su Gortanovci imali priliku pobliže upoznati korisnike Doma i s njima razmjenjivati dojmove o susretu. Već tradicionalnom zajedničkom fotografijom priveli smo kraju susret koji ćemo dugo nositi u sjećanju. 

« 1 od 11 »

Uspjeh ovog susreta rezultat je timskog rada i entuzijazma. Pohvale su, u tom smislu, zaslužili svi učenici koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovogodišnjeg programa. Ozbiljni, marljivi i predani zadatku: bili su izvrsni! Naše iskrene zahvale idu i njihovim roditeljima, našim vanjskim suradnicima, koji podupiru naše inicijative. Dragi roditelji, od srca hvala! Za tehničku i organizacijsku podršku zahvale upućujemo našim tajnicama Eleni Beaković i Azri Softić Sinanović te kolegi Kristijanu Buždonu. Hvala i našim fotografima i snimateljima, učenici 3.a razreda Leni Otočan i našem knjižničaru Kristijanu Buždonu. Još jednom se, na kraju, zahvaljujemo našim dragim gostima i želimo im puno zdravlja, sreće i još mnogo veselih druženja! 

« 2 od 11 »