Održan predbožićni humanitarni koncert – Darujmo pjesmu

U suradnji s Osnovnom školom „Marije i Line“ Umag i Talijanskom osnovnom školom „Galileo Galilei“ Umag, stručni aktiv stranih jezika Srednje škole „Vladimir Gortan“ Buje organizirao je 9.12.2015. godine humanitarni predbožićni koncert „Darujmo pjesmo“ – „Regaliamo una canzone“ u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Buje.

Plakat_Darujmo pjesmu_NIna Turina

Riječ je o inicijativi čija je nit vodilja povezivanje i međusobno zbližavanje učenika, nastavnika i škola te prilika da se kroz druženje i pjesmu promiču vrijednosti solidarnosti i uzajamnosti. Riječ je, nadalje, o projektu koji naglasak stavlja na važnost učenja stranih jezika pa su tako naši učenici, pored točaka na hrvatskom jeziku, pripremili brojne izvedbe na svim stranim jezicima koji se uče u školi. Svi su se sudionici predstave, kao i njihovi mentori, dugo pripremali i uložili puno vremena i truda kako bi upriličili koncert koji će, nadamo se, s vremenom prerasti u tradicionalno predblagdansko druženje.

Ovim se putem iskreno zahvaljujemo učiteljicama i profesoricama osnovnih škola koje su se odazvale na našu inicijativu: profesorici engleskog jezika Dubravki Kodela Pacenti (OŠ „Galileo Galilei“ Umag), profesorici engleskog jezika Alenki Banić Juričić i školskoj defektologici Sanji Hećimović Šestan (OŠ „Marije i Line“ Umag) te učiteljicama Mariji  Purišić i Auriki Matković (Područna škola Petrovija). Iskrene zahvale za podršku i suradnju upućujemo i ravnateljima gostujućih škola, gospodinu Mati Vidoviću i gospodinu Ardenu Sirotiću.

Svojim glumačkim, pjevačkim i recitatorskim sposobnostima i šarmantnim nastupom naši su gosti osvojili simpatije publike. Zahvaljujemo se i profesorici hrvatskog jezika i voditeljici  učeničke zadruge „Svjetionik“ Mireli Jovičić koja je organizirala prigodnu božićnu prodaju radova i proizvoda koje su izradili kreativni članovi zadruge. Na prodajnom izložbenom štandu našli su se ručno izrađeni božićni ukrasi, božićne ikebane, čestitke, prigodni keramički proizvodi i još mnogo toga.

Članovi učeničke zadruge “Svjetionik” (OŠ “Marije i Line” Umag) i njihova voditeljica, profesorica Mirela Jovičić.

 

Na koncertu je također predstavljen i prikazan video uradak #učininešto – #recinešto, zajednički projekt članova kluba mladeži Crvenog križa Bujštine i učenika Srednje škole „Vladimir Gortan“ Buje koji su uz pomoć svojih mentora povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera (5.prosinca 2015.) željeli prenijeti simboličnu poruku mira, tolerancije i društvene solidarnosti te istaknuti važnost volontiranja kao naviku srca za pojedinca, za zajednicu!

U nastavku donosimo pregled točaka izvedenih na koncertu te koristimo priliku kako bismo svim učenicima i profesorima, ali i svim čitateljima portala, zaželjeli sretne, mirne i veseljem ispunjene blagdane!

 

Izvedbom pjesme „All I Want for Christmas is You“ koncert su otvorili Melisa Keranović i Neven Krt.
« 1 od 17 »

Odgovori