ODRŽANI „KAZALIŠNI DIJALOZI“ U POU UMAG

Povodom obilježavanja 70. godišnjice SŠ „Vladimir Gortan“ u nedjelju 8. svibnja 2016. godine u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Umag održana je predstava „Kazališni dijalozi“. Bogati kazališni program skupnim su scenskim nastupom otvorili učenici OŠ Mate Balote Buje koji su, pod vodstvom profesorice Nataše Bezić, pripremili dojmljivu točku znakovitog naslova „Sanjam“.

Uslijedio je upečatljiv skupni scenski nastup učenika SŠ Mate Balote Poreč koji su, pod vodstvom profesorice Anči Ritossa Blažević, izveli prdstavu „Sirija“. Uslijedio je samostalni scenski nastup Marine Žužić, učenice SŠ Mate Balote Poreč, koja se publici predstavila izvedbom pjesme Rade Šerbedžije  „Zaboravi“ s kojom je sudjelovala na ovogodišnjoj državnoj smotri LiDraNo.

I naši su Gortanovci izveli predstavu s kojom su ove godine, pod vodstvom mentorice Dunje Janko, sudjelovali na državnoj smotri LiDraNo: skupnim scenskim nastupom „Nominiram te“ prisutne su potaknuli na razmišljanje o tome imamo li u današnjem vremenu uopće pravo na vlastiti život.

« 1 od 12 »

Tijekom večeri, publika je mogla uživati i u video projekcijama i glazbenim točkama. Sedmo nebo, Treća mladost, Druga sjena, Kabanica i trilogija kratkometražnih filmova „Ljudska priroda“ naslovi su video uradaka koji su prikazani tijekom večeri i koje možete pronaći na našem portalu u rubrici VIDEO.

Glazbenim su se točkama predstavili Marko Duvnjak i Ariana Paripović koji su izveli pjesmu  „A Hard Rain’s a-gonna Fall“ (Bob Dylan), jednu od najpoznatijih proturatnih pjesama, apokaliptičnu viziju pomahnitalog svijeta prepunog nemirnih duša. Na samom kraju Martin Purišić izveo je pjesmu „Tri rijeke“ (Opća opasnost), u pratnji Melise Keranović, Kristine Petak i Ariane Paripović.

Koristimo priliku te se iskreno zahvaljujemo djelatnicima POU Umag na susretljivosti i spremnosti na suradnju, a jednako se tako zahvaljujemo svim učenicima i mentorima škola koje su prihvatile naš poziv na zajedničko kazališno druženje. Iznimno smo zadovoljni te se nadamo da će naši „Kazališni dijalozi“ s vremenom prerasti u tradicionalno druženje!

Napisala: Tarita Štokovac