PREDBLAGDANSKO DRUŽENJE U DOMU „ATILIO GAMBOC“ UMAG – TRADICIJA PRIJATELJSTVA I SOLIDARNOSTI

I ove smo godine već tradicionalnim predblagdanskim nastupom obradovali korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag. Učenici uključeni u inicijativu pripremili su pod vodstvom profesorice Tarite Štokovac glazbene i recitatorske točke kojima su korisnicima doma prenijeli poruku mira, veselja i solidarnosti uoči nadolazećih blagdana. U realizaciji ovogodišnjeg programa sudjelovali su učenici 3.a razreda opće gimnazije Vanja Božić, Erik Vesnaver, Ariela Kozlović, Stefan Čolić Ivošević; učenici 1.a razreda opće gimnazije Niko Trbović, Ema Muminović, Ines Čikeš, Lucio Zakinja i Adrian Milin Ungar; maturantica opće gimnazije Gabriela Antonac i učenik 3.c razreda hotelijersko-turističkog smjera Damjan Jagunec Semeši.

« 1 od 16 »

Na početku druženja prisutne je pozdravila ravnateljica Doma, gospođa Diana Lekić, uputivši svima tople riječi dobrodošlice! Voditeljsku su palicu zatim preuzeli učenici 3.a razreda opće gimnazije Vanja i Erik. Jedna za drugom zaredale su se brojne pjesme: Ariela je otpjevala Kedžinu pjesmu Korijen u pijesku, Vanja Cohenovu pjemu Hallelujah, Gabriela pjesmu Božić ide svet, a naše je raspjevane Gortanovce na klavijaturama pratio Erik. Na repertoaru su se našle i pjesme Mistletoe, Cimet i čaj, Božić dolazi, a posebnu pozornost publike privukla je izvedba pjesme Marijana.

Recitacijom autorske pjesme publiku je počastio Damjan Jagunec Semeši, a autorsku recitaciju na čakavskom dijelektu recitirala je i Ariela Kozlović. Šaljivim je tekstom na istromletačkom dijalektu o obiteljskim božićnim običajima simpatije publike osvojio i Erik.

« 1 od 16 »

Za naše smo prijatelje iz Doma i ove godine pripremili darove, slatke paketiće i božićne buketiće kojima smo na simboličan način iskazali zahvalnost za dugogodišnje prijateljstvo koje nas veže. Naši su nam domaćini također uručili darove, rukotvorine koje su na kreativnim radionicama  izradili korisnici doma. Prisutnima se na samom kraju programa obratila i ravnateljica naše škole Ana Zubčić Kuhar koja je u ime svih učenika i djelatnika škole korisnicima doma uputila čestitke povodom blagdana koji su pred vratima. Uslijedio je domjenak tijekom kojeg su učenici, uz kolače i čaj, razgovarali s korisnicima Doma i razmijenili dojmove o susretu.

« 1 od 19 »

Još jednom od srca zahvaljujemo našim domaćinima na susretljivosti i gostoprimstvu. Zahvale upućujemo i našem knjižničaru Kristijanu Buždonu koji nam je pomogao u organizaciji susreta i pružio tehničku podršku. Do idućeg susreta, svim korisnicima i djelatnicima Doma želimo   sretan Božić i uspješnu novu 2020. godinu!