PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “DINOSAURI OD SAVUDRIJE DO NOVIGRADA”

Na temelju natječaja Ministarstva turizma Promocija i jačanje strukovnih kompetencija za turizam 2016. godine, učenici Srednje škole “Vladimir Gortan” Buje pod vodstvom njihove mentorice, profesorice Dolores Mihalić Malbašić, premijerno su u četvrtak 22. rujna 2016. godine u prostorijama škole predstavili projekt: Dinosauri od Savudrije do Novigrada.

Temeljni je cilj projekta taj da se šira javnost upozna s tragovima koje su ove prapovijesne životinje ostavile na našem području, točnije na četiri lokaliteta: Karigador, Ladin Gaj, Lovrečica i Savudrija. U tu su svrhu učenici održali kratku prezentaciju kako bi svojim vršnjacima predstavili sve etape ovog zanimljivog i hvale vrijednog projekta, a jednako su tako provođenjem ankete provjerili koliko su njihovi vršnjaci i profesori upoznati s osnovnim informacijama vezanim za dinosaure.

Kako bi projekt mogao prerasti u atrakciju koja će obogatiti postojeće turističke i kulturne sadržaje, predviđa se postavljanje informativnih ploča na svim lokacijama koje čuvaju tragove dinosaura, a tijekom obilaska posjetitelji će moći sakupljati žigove kao dokaz da sui oni hodali stopama dinosaura.

Kako je sve to izgledalo na dan prezentacije pogledajte u videu u nastavku! Svim učenicima koji su sudjelovali u projektu i njihovoj mentorici od srca čestitamo na uspjehu!

 

Napisala: Tarita Štokovac