PROLJEĆE NA MOJE RAME SLIJEĆE

Tenzije rastu, proljeće je pred vratima, bliže se praznici, bliži se kraj, kao i matura. Naravno da je matura glavna tema profesora i učenika, ali i učenika međusobno. Profesore hvata veća panika nego mene ili samo glume, no to je manje važno. Shvatila sam da ima još maturanata koji nisu u panici zbog mature, kojima je sve chill. Sviđaju mi se takvi ljudi. Zašto? Jer ti sigurno neće prići s pitanjima: „Što si prijavio za državnu?“ ili „Što želiš upisati?“. Od svakakvog mi brujanja zasigurno još treba učenik koji ne može sa mnom komunicirati ni o čemu drugom nego o školi. Well honey, thanks but move on.

Ja maštam o Zadru i studentskom životu tamo, ali što bude, bit će. Još je tu tenzija, maturalna je glavna vijest i predmet rasprava između ova tri predivna razreda puna dobrih, divnih i krasnih ljudi. Svi smo dobri, divni i krasni dok se ne deremo jedni na druge. Očito ne znamo komunicirati kao ostala smirena ljudska bića. Kad promatram grupu ljudi koja pokušava doći do zaključka deranjem u isti glas i kada shvatim da sam ja većinu puta u toj rulji, divim se ovima sa strane koji nam se smiju. U svakom slučaju, možemo reći da sve teče po planu. 19. 3., dan kada će biti uzrujanih, mirnih, flegmatičnih, uzbuđenih i nervoznih, a ponajviše pija…khm, željnih zabave.

Ljubitelj sam sunca. Volim sunce, jako. Volim i proljeće. Upravo je to proljeće za par dana s nama, kalendarski. Cvjetići, sunce, travica, pčelice, leptirići i sve ostale ljepote. Dobro, to je sve manje bitno. Deset dana divne vremenske prognoze, deset dana slobode pred stresno razdoblje, deset dana mozak na pašu, ali i deset dana učenja za one lijene ljude! Da, Snupi mi nije pomogao. Više mi nije drag.

Moja poruka srednjoškolcima (posebno maturantima) za ove praznike (i subotu) je: AJMO PIT.. KHM, UŽIVATI!

Antonela Cerovac