PROSLAVILI SMO 73. ROĐENDAN NAŠE ŠKOLE

15. svibnja 2019. godine prigodnim smo programom u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Buje proslavili 73. rođendan naše škole. Svečanost su vodili učenici 2.a razreda opće gimnazije Vanja Božić i Leo Kojčinović. Učenicima, roditeljima, profesorima i ostalim uzvanicima pridružili su se i uvaženi gosti: gradonačelnik grada Buja, gospodin Fabrizio Vižintin, zamjenik gradonačelnika grada Umaga, gospodin Ivan Belušić i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag, gospođa Diana Lekić. Program je otvorila dramska skupina koja je, pod vodstvom školske psihologinje Petre Bošnjak, kroz duhoviti skeč publiku upoznala s programom svečanosti. Prigodnim se govorom zatim prisutnima obratila ravnateljica škole Ana Zubčić Kuhar i tako službeno otvorila druženje uz pjesmu, ples, scenske nastupe i projekcije.

« 1 od 7 »

Naši su zboraši otpjevali pjesmu Mie Dimšić Život nije siv koju su za nastup pripremili pod vodstvom profesorice glazbene umjetnosti Srđane Đokić, a zatim je uslijedilo predstavljanje našeg ovogodišnjeg projekta zavičajne nastave. Naime, u sklopu javnoga poziva Istarske županije za podnošenje projektnih prijedloga iz zavičajne nastave, naša je škola istražila tematiku koja je privukla pozornost učenika, ali i šire javnosti. U okviru projekta „Svi na trg! – Tutti in piazza!“ učenici 2.a razreda opće gimnazije su pod vodstvom svojih mentora, profesora Aljoše Sirotića, profesorice Dolores Mihelić Malbašić i profesorice Tarite Štokovac, istražili bogatu povijest trgova na Bujštini, njihovu ulogu i promjene koje su doživjeli kroz vrijeme. Uzvanici su tako imali priliku pogledati kratke dokumentarne filmove o bujskom i novigradskom trgu koji su nastali u sklopu terenske nastave. 

« 1 od 12 »

Učenica 3.c razreda hotelijersko-turističkog smjera Gloria Verunica izvela je samostalni scenski nastup kojim se je ove godine predstavila na županijskoj smotri Lidrano. Pod vodstvom profesorice Tarite Štokovac Gloria je izvela monolog iz filma Dobri Will Hunting koji govori o ljubavi, prijateljstvu, istinskim ljudskim vrijednostima i čovjekovoj potrebi za pripadanjem. U nastavku programa učenica 2.c razreda hotelijersko-turističkog smjera Sarah Lisičar otpjevala je pjesmu Hallelujah Leonarda Cohena.
Učenica 1.a razreda opće gimnazije Lara Vottero već je 13 godina članica baletne škole Carlotta Grisi Umag, a publiku je počastila varijacijom iz Pepeljuge Sergeja Prokofjeva u koreografiji Tomislava Petranovića, prvaka Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Mirne Sporiš.
Učenice 2.a razreda opće gimnazije Ariela Kozlović i Vanja Božić udružile su vokalne snage u izvedbi pjesme Eda Sheerana Perfect, a pridružile su im se i članice školskog zbora. 

« 1 od 5 »

Gaia Bogolin (2.b), Stefan Čolić Ivošević (2.a), Tea Šmitran (1.a) i Gloria Verunica (3.c) pripremili su, uz pomoć prošlogodišnje maturantice Monike Damijan i školske psihologinje Petre Bošnjak, kratak skeč kojim su se predstavili na Danu otvorenih vrata. Želja im je bila zabaviti osmaše osnovnih škola i potaknuti ih da se najesen i oni uključe u rad dramske skupine. Među uspomenama koje svaki srednjoškolac sa sobom nosi u život, svakako je i ona vezana za maturalnu večer, a naši su ovogodišnji maturanti na nedavno održanoj zabavi bili uistinu sjajni! Uslijedila je projekcija video razglednice s maturalne zabave, a svečanost smo zatvorili pjesmom Wake me up koju je otpjevala Sarah Lisičar.