PROSLAVILI SMO SEDAMDESETI ROĐENDAN NAŠE ŠKOLE

Svibanj je u Gortanu uistinu bio bogat događanjima. Susretom „O ljudima i krajevima“ koji je održan u Gradskoj knjižnici u Bujama otvorili smo bogat program događanja kojima smo željeli odati počast i priznanje dugoj tradiciji naše škole koja ove godine slavi sedamdeseti rođendan! Uslijedilo je kazališno druženje u POU Umag gdje smo široj javnosti predstavili dramska i filmska ostvarenja naših talentiranih učenika i izložbu umjetničkih instalacija. Napokon, Gortanu smo zasluženo priznanje odali na svečanosti koja je održana 27. svibnja 2016. godine u dvorani bujskog Pučkog otvorenog učilišta.

Brojne je posjetitelje pozdravila profesorica Lidija Filipović, predsjednica Školskog odbora, a prigodnim su se govorom prisutnima obratili i gradonačelnik Grada Buja, gospodin Edi Andreašić, zamjenica istarskog župana, gospođa Giuseppina Rajko, učenik jedne od prvih generacija Armando Degrassi, saborska zastupnica Tanja Vrbat te ravnateljica Ana Zubčić Kuhar, koja je prisutnima predstavila rad i djelovanje škole u proteklih sedamdeset godina.

U nastavku svečanosti dodijeljena su priznanja i zahvalnice profesorima, učenicima i ustanovama koji su doprinijeli uspješnom djelovanju ove srednjoškolske ustanove: Dolores Mihelić Malbašić, Dunji Janko, Mikaeli Biloslav, Nataši Bezić, Juri Radovčiću, Željku Napravniku, učenicima 4. a razreda, Bifixu, Gospodarskoj školi Buje, Talijanskoj srednjoj školi ”Leonardo da Vinci” , Gradu Buje, Gradu Novigradu, Gradu Umagu, Istraturistu Umag, doktorici Marisi Visintin Melon, Vladimiru Vidoviću i PP Buje.

Uslijedio je kulturno-umjetnički program u sklopu kojega je prikazan dokumentarni film u kojemu je predstavljena bogata povijest škole, ali i njezini aktualni uspjesi i postignuća. Po završetku svečanosti, posjetitelji su u školi mogli posjetiti izložbu fotografija te na taj način pobliže upoznati dugu i bogatu tradiciju naše škole. Ugodno druženje nastavilo se na domjenku uz veselo prožimanje sjećanja i uspomena na prošlost škole, ali i uz vedrinu i optimizam njezine sadašnjosti.

« 1 od 15 »