RASPJEVANO PREDBLAGDANSKO DRUŽENJE U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE “ATILIO GAMBOC” UMAG

Bogatim glazbenim programom i ove smo godine uoči blagdana razveselili štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc Umag. Za već tradicionalno predblagdansko druženje u Domu ove su godine naši Gortanovci pod vodstvom profesorice hrvatskog i talijanskog jezika Tarite Štokovac, profesorice glazbene umjetnosti Srđane Dokić i našeg knjižničara Kristijana Buždona pripremili brojne glazbene poslastice pa su se tako na repertoaru našle pjesme Božić dolazi, Cimet i čaj, Sretan Božić svakome, La notte di natale, My only wish itd. Program je vodila učenica 2.a razreda opće gimnazije Vanja Božić koja je prisutne provela kroz šarenu blagdansku priču, a u programu su sudjelovali učenici 1.b razreda hotelijersko-turističkog smjera Ilijana Krezić, Andrea Pasuli, Danijel Kremer i Paola Matošin, učenici 2.a razreda opće gimnazije Vanja Božić, Ariela Kozlović i Stefan Čolić Ivošević, maturantice hotelijersko-turističkog smjera Karin Klarić, Vanessa Šorgo, Melisa Mešić, Nicol Majcan i Lara Guzić te maturantica opće gimnazije Milena Korenika.

« 1 od 8 »

Posebnu su draž susretu udahnule učenice IV.c razreda hotelijersko-tusrističkog smjera Lara Guzić, Vanessa Šorgo i Karin Klarić koje su korisnicima doma pročitale sjećanja na božićno slavlje i blagdanske običaje koja su s njima podijelile njihove bake i to na hrvatskom jeziku te na talijanskom i buzetskom dijalektu. Iz publike su se mogli čuti komentari korisnika koji su se prepoznali u pričama i potvrdili da je u prošlosti sve bilo mnogo skromnije, a ljudima je najbitnije bilo vrijeme provedeno u zajedničkom druženju, veseleći se malim stvarima. Kao i svake godine, za naše smo drage prijatelje iz Doma pripremili i darove: ukrase za bor u obliku pahuljica koje su izradile učenice IV. C razreda. I naši su domaćini za nas pripremili darove: čokolade za učenike, i buket cvijeća za profesore. 

« 1 od 12 »

Po završetku programa, naši su nas domaćini pozvali na domjenak tijekom kojeg su učenici imali priliku razgovarati s korisnicima, podijeliti s njima dojmove o susretu i, naravno, najaviti naš idući susret povodom Dana zaljubljenih. Ako je suditi po komentarima učenika, bio je to još jedan susret koji će svima ostati u sjećanju. Koristimo priliku da se zahvalimo ravnateljici Doma, gospođi Diani Lekić, njezinim suradnicama Sintiji Munđar i Nokol Krizmanić te svim ostalim djelatnicima Doma na gostoprimstvu i susretljivosti te da svima njima i njihovim štićenicima još jednom zaželimo Sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

« 1 od 9 »