REZULTATI ANKETA ZA UČENIKE – PRVI DIO

Bok, bok! Sjećate li se još uvijek naših anketa?! Pitanja je bilo mnogo, a školskih obaveza još više te smo stoga odlučile da ćemo vam rezultate anketa donositi u nastavcima. Zadatak je bio zanimljiv: otkriti, između ostaloga, tko se to u našoj školi drži zajedno, što uzeti na školskom aparatu kada ponestane ideja i nedostaje li nam naš Diego. Pa krenimo!

1. Za školski hodnik kažemo da je „ogledalo“ svih događanja, pa stoga naše pitanje za tebe glasi: koji ti se razred, prema onome što vidiš, čini najsložnijim?

rezultati_prvo pitanje

Prvo mjesto pripalo je IV.a razredu (26%), na drugom je mjestu III.c (15%), a na treće mjesto popeo se IV.d (13%). Utješno četvrto mjesto dijele IV.c  i I.c  (12%) kojima je malo nedostajalo da se i oni popnu na podij!

2. Koju bi curu i kojeg dečka iz škole izdvojio/-la kao dvoje s najviše stila?

Na listi osoba sa stilom našla su se uistinu mnoga imena te smo stoga odlučile izdvojiti tri muško-ženska para, odnosno šestero njih za koje smatrate da u odijevanje ipak ulažu malo više truda.

Na prvom su se mjestu našli Maks Valentin Kozlović, maturant hotelijersko-turističkog smjera o čijiem je stilu odijevanja već bilo riječi u Arianninom članku, i Matea Perić, učenica drugog razreda ekonomskog smjera koja uvijek “iskače” iz mase.

Na drugom su mjestu Ivan Kukuljan i Arianna Hubak, maturanti IV.a razreda opće gimnazije, a na trećem mjestu našli su se Mate Lončar, učenik III.c razreda i Lea Džafić, učenica I.c razreda. Svatko na svoj način poseban!

3. Kako bi pomogao/-la onima čija najčešće glasi “jaooo nešto bih, ali ipak ne znam što bih”, reci nam, što ti najčešće uzimaš na školskom aparatu?

Svatko se barem jednom našao u ovoj situaciji: nešto želiš, možda iće možda piće, ali ne znaš što bi ti baš sada najbolje „sjelo“. Kako bismo pomogli onima koje takve dvojbe češće muče, pitali smo vas da nam kažete što vi uzimate na školskom aparatu.
28% učenika ne bi bili od velike pomoći onima koji ne znaju što uzeti jer njihov odgovor kratko i jasno glasi: ništa, a nerijetko su svoj odgovor popratili komentarom da školski aparat „svakako uvijek pojede pare“. Na drugom je mjestu Coca Cola (19%), a na trećem Snickers (18%). Vjerovali ili ne, iako se mnogi žale na nedostatak sna, kava se nalazi tek na četvrtom mjestu sa 14% glasova. Zanimljivo!

rezultati_treće pitanje4. Nedostaje li ti popodnevna smjena? Ako ti nedostaje, objasni zašto?

50%

Na pitanje je odgovorilo ukupno 160 učenika, a rezultat je “fifty-fifty”. Oni koji su rekli da im popodnevna smjena nedostaje, najčešće su kao razlog navodili to da se ne stignu dovoljno naspavati. Pitamo se znači li to onda da učenja u popodnevnoj smjeni nije bilo? Oni kojima ne nedostaje popodnevna smjena kažu da sada imaju više slobodnog vremena i da se mogu posvetiti ne samo školskim obavezama, nego i ostalim aktivnostima.

5. Nedostaje li ti naša školska kantina?

da = 67% 

ne = 33%

Iako je većina odgovorila da im školska kantina nedostaje, ima i onih kojima je „kul“ i bez nje. Ali jedno je sigurno. Kantina kako kome, ali Diego nedostaje svima!

Napisale: Ana Žurić, Debora Krastić i Erika Matijašić