SARA I STEFAN O ŠARENIM BOJAMA TOLERANCIJE

 

I ove smo se godine odazvali na natječaj kreativnih radova „Oboji svijet!“ koji svake godine raspisuje Forum za slobodu odgoja. Riječ je o natječaju namijenjenom učenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova iz cijele Hrvatske, a provodi se u okviru projekta Oboji svijet šarenim bojama tolerancije kojim se promovira tolerancija, nenasilje i mirno rješavanje sukoba među učenicima osnovnih i srednjih škola i ostalih odgojno-obrazovnih ustanova. Zainteresirani učenici mogli su na natječaj prijaviti video uradak, fotografije, stripove, plakate, priče i pjesme koje promiču vrijednosti koje projekt zastupa. Naši su Gortanovci Sara Štrucelj (1.c) i Stefan Čolić Ivošević (1.a) na natječaj odlučili prijaviti vlastite fotografije pa su tako uz pomoć mentorice, profesorice Tarite Štokovac, na kreativan način iznijeli vlastito viđenje ljepote različitosti ljudskih osobina i interesa koje bismo trebali cijeniti i uvažavati. Popis nagrađenih radova možete pronaći na sljedećoj poveznici http://www.fso.hr/2017/11/13/nagradeni-radovi-na-natjecaju-oboji-svijet/. Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentorima i mentoricama, a čestitke zaslužuju i naši učenici čije su fotografije, zajedno s ostalim pristiglim radovima, predstavljene na izložbi koja je u ponedjeljak 4. prosinca 2017. otvorena u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka.

« 1 od 11 »

Na izložbi su Sara i Stefan imali priliku vidjeti i ostale pristigle radove, uočiti različitost pristupa zadanoj tematici te proširiti vlastite spoznaje o važnosti promicanja tolerancije i nenasilja među mladima i u društvu općenito. U nastavku vam donosimo detalje o njihovim radovima.

Fotografijom „Različi(s)tosti“, učenica 1.c razreda hotelijersko-turističkog smjera Sara Štrucelj željela je prikazati raznolikost ljudskih aktivnosti i interesa. Različiti smo, ali te nas različitosti čine bogatijima ako smo spremni učiti jedni od drugih, prihvatiti i cijeniti tuđe interese i pogled na svijet.

Sara Štrucelj: Različi(s)tosti

U istom se smjeru kreće i poruka koju nam svojim radom šalje Stefan Čolić Ivošević, učenik 1.a razreda opće gimnazije. Fotografijom „Bliske daljine“ s koje nam se smiješe njegove razredne kolegice, blizanke Andrea i Martina Babić, Stefan nam ukazuje na to da bismo svi trebali biti poput njih! One ne vole iste stvari, nemaju jednake interese i poglede na svijet, ali znaju uživati u različitostima.

Stefan Čolić Ivošević: Bliske daljine

 

 

 

« 1 od 7 »

Odgovori