SNIMANJE REPORTAŽE „TREĆA MLADOST“

I ove se godine naša škola odazvala na HRT-ov projekt za mlade pod nazivom “Drugi”. Zadatak nam je bio snimiti reportažu o problemima s kojima se suočavaju osobe treće životne dobi, osobe s invaliditetom, osobe različite vjeroispovijesti i td., odnosno osobe ili skupine koje su na bilo koji način “izolirane” od društva ili nailaze na poteškoće u svakodnevnim međuljudskim interakcijama  i na prepreke prilikom obavljanja svakodnevnih poslova i aktivnosti koje većina uzima zdravo za gotovo.

Naš je tim odlučio prikazati poteškoće na koje nailaze osobe treće životne dobi. Video uratkom želimo potaknuti mlade da budu na usluzi starijima kada im je to zaista potrebno i da im poklone djelić svoje radosti i svog vremena.

Snimanje smo odradili u istarskom selu Škavnice, a ugostila nas je Albina Barbieri (85) koja nam je ispričala priču o vlastitim potrebama i problemima. Slušajući bakine priče u nama se probudila želja da se pokrenemo i učinimo nešto korisno za osobe čija mudrost nadahnjuje i čije nas životno iskustvo može mnogočemu naučiti.

Video uradak je u izradi i uskoro ćemo ga premijerno prikazati stoga…pratite nas i dalje preko facebook stranice škole i učeničkog portala. U međuvremenu, slijedite naš primjer i bacite đir do bake, djeda, susjede…neka treća životna dob postane za njih treća mladost!

« 1 od 8 »