Sportom do samopouzdanja

Dominik Kajtazi, maturant hotelijersko-turističkog smjera, okušao se u različitim sportovima kao što su nogomet, rukomet, tenis, kickboxing…ali najveće zadovoljstvo pronašao je baveći se street workoutom.

Dugi niz godina borio se s viškom kilograma i zadirkivanjem ostale djece te je završivši osnovnoškolsko obrazovanje odlučio to promjeniti. O tom je razdoblju svog života Dominik progovorio na sljedeći način: „Cijelo sam ljeto trčao i trenirao dok su se ostali prijatelji kupali na moru i uživali na plaži. To sam ljeto uspio izgubiti dosta kilograma i vratiti samopouzdanje“.

12236696_918277084935962_550219635_o

Tako je započeo svoju avanturu u svijetu “treniranja na ulici“. U drugom razredu počeo je ozbiljno trenirati i izvoditi vježbe snage te su rezultati uskoro bili vidljivi. „Trenirao bih i po 3 puta dnevno, a i to mi često nije bilo dovoljno. Uvijek sam želio trenirati više, stalno napredovati, podignuti teži uteg, izvesti vježbu brže, s više ponavljanja. Jednostavno sam se zaljubio u vježbanje i teretanu.

Da bi postigao bolje rezultate, morao je promijeniti i način prehrane. Bavljenje sportom omogućilo mu je, nadalje, da stekne nova poznanstva, da napreduje i uči od iskusnijih i naprednijih od sebe. Zbog brojnih školskih i drugih obaveza Dominik nije u mogućnosti redovito trenirati, ali svaki slobodan trenutak koristi kako bi se posvetio sportu.

Trenutno je Dominik član nogometnog kluba te vikendom igra prvenstvene utakmice zbog druženja s prijateljima. Na pitanje što mu sport znači u životu, Dominik je odgovorio: „Dok treniram, nije bitno kakvo je vrijeme vani, jesam li imao loš dan, jesam li se posvađao s nekim, ništa. Uvjerim samoga sebe da je to primarna stvar i da moram odraditi trening bez obzira na sve. Nisam se natjecao nigdje i nisam osvajao nagrade, ali smatram da je najveća nagrada pogledati se svaki dan u zrcalo i vidjeti rezultate, pomicati zamišljene granice. Ja to obožavam raditi i svakako se u budućnosti želim više posvetiti ovome sportu.

12227436_918275004936170_957511609_oThe Best preparation for tomorrow is doing your best today.

Napisala: Dea Valenta

Odgovori