Suradnja Srednje škole ”Vladimir Gortan” Buje i POU ”Ante Babić” Umag kroz projekt ”S nama na zelenu granu”

 

U sklopu ciklusa besplatnih edukativnih radionica o pravilnom odvajanju otpada, u srijedu 1.lipnja 2016. naši su učenici prisustvovali radionici koju organizira POU „Ante Babić“ Umag i predstavnice njihove partnerske Udruge Zelena Istra (Rudija Pavličević i Irena Burba). Održane su dvije radionice o pravilnom odvajanju otpada za učenike prvih i trećih razreda. Ukupno 80-ak srednjoškolaca sudjelovanjem na radionicama saznalo je razliku između otpada i smeća, naučilo kako na pravilan način odvajati papir, plastiku, metal, staklo, ali i dobilo informaciju  da postoje i razne druge vrste otpada poput opasnog otpada, elektroničkog otpada, tekstila, zelenog otpada itd. Učenici su informirani i o mogućnosti korištenja reciklažnog dvorišta u Umagu koji besplatno prima većinu vrsta otpada kojeg stvaramo.

Kako bi srednjoškolci što prije usvojili dobre navike odvajanja otpada, naš partner na projektu, 6. maj d.o.o., poklonio je školi 2 seta kanti za odvajanje otpada koji će se nalaziti u hodnicima škole kao dobar primjer kojeg će, nadamo se, nastaviti u svojim obiteljima.

« 1 od 14 »

U nastavku pročitajte dojmove učenika o radionici:

Svidjelo mi se što smo imali priliku poslušati prezentaciju, da se što više educiramo i osvijestimo sami sebe. Mislim da je važno da to znamo i da nas povremeno takvim predavanjima potiču na razmišljanje i recikliranje. (Vanja Modrušan, 1.a)

Stvorili ste zeleni otok u našim srcima. (Ana Peček, 1.a)

Bilo je jako zanimljivo i poučno. (Lucija Tarčuki i Mia Pejić, 1.a)

Radionica je bila zanimljiva i kreativna. Tako potiču mlade na recikliranje i očuvanje prirode. (Nicole Morača, 1.a)

Bilo je zabavno i poučno. Mislim da bi trebalo provoditi više takvih radionica zbog toga što građani nisu dovoljno osviješteni. (Ruben Krasti, 3.a)

Vrlo zanimljivo i poučno. Sviđa mi se to što sada u školi imamo kante za odvajanje otpada. (Danijela Gobac, 3.c)