U GORTANU ODRŽAN PJESNIČKI SUSRET PRVAŠA I KORISNIKA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE “ATILIO GAMBOC” UMAG

Nakon brojnih gostovanja i veselih druženja u Domu za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag, Gortan je odlučio uzvratiti gostoprimstvo pa smo tako 15. studenog 2017. ugostili skupinu korisnika koji su u našu školu stigli u pratnji ravnateljice Doma, gospođe Diane Lekić, socijalne radnice Sintije Munđar i radnih terapeutkinja Doris i Nikol. Učenici 1.a razreda opće gimnazije i 1.c razreda hotelijersko-turističkog smjera u sklopu nastave hrvatskog jezika obradili su liriku i lirske vrste, a znali smo i da se među korisnicima Doma kriju pjesničke duše, pa smo tako došli na ideju da organiziramo pjesnički susret. Učionicu 1.a pretvorili smo u vintage café, ukrasili ga svjetiljkama, jastucima i ostalim rekvizitima, uredili stolove i pripremili kolače, kavu i čaj.

U znak dobrodošlice naše smo goste dočekali u školskom holu gdje ih je pozdravila ravnateljica Ana Zubčić Kuhar, a naši su ih vrijedni i nasmijani prvaši počastili kavom i čajem. Na prigodno su uređenim panoima korisnici i djelatnici doma mogli pogledati fotografije svih naših druženja u Domu i prisjetiti se trenutaka koje smo zajedno proveli družeći se uz pjesmu i recitacije. Zagrijavanje za pjesnički susret odlučili smo odraditi upravo uz pjesmu, pa smo tako zapjevali korisnicima poznate pjesme „Marijana“ i „Kad si sretan“, a zatim su djevojke iz školskog zbora otpjevale svima poznatu pjesmu „Ruža crvena“. Na zvuk školskog zvona uputili smo se u učionicu gdje je voditeljsku palicu preuzeo naš Leo Kojčinović (1.a).

« 1 od 14 »

Pjesnički je susret otvorila Gloria Bošnjak (1.a) recitirajući stihove poznate ljubavne pjesme Josipa Pupačića Zakljubljen u ljubav, a u glazbenom nas je intermezzu izvedbom Vannine pjesme Kao rijeka počastila Vanja Božić (1.a). Pjesmu Vesne Parun Dom na cesti recitirala je Lara Kozlović (1.a), a izvedbu je upotpunila Milena Korenika (3.a) pjesmom „Joline“ (Dolly Parton). Našla se tu i autorska pjesma koju je napisao naš Damjan Jagunec Semeši, a prisutnima je otkrio i što ga je potaknulo na to da napiše te iskrene ljubavne stihove. Uslijedile su i prve recitacije korisnika Doma, pa je tako stihove svojih pjesama „Stari hrast“, „Mirna“ i „Jota“ recitirao gospodin Alojz Sinčić. U nastavku je sonet Gustava Krkleca Bezimenoj recitirala Neira Miskić (1.c), a njezinu je izvedbu zaokružila Sarah Lisičar (1.a) pjesmom Dina Dvornika Pelin i med.

« 1 od 11 »

Druga recitatorska točka korisnika Doma imala je i poučnu dimenziju. Gospodin Mile Katalinić recitirao je svoju pjesmu „Ugasi se cigareto“ ukazavši tako na štetne posljedice ovog oblika ovisnosti. Ali pripremio je gospodin Mile i iznenađenje: njegova izvedba pjesme „Čoban tjera ovčice“ i popratni uvodni govor oduševili su publiku! Recitatorski je dio programa zatvorila Andrea Babić (1.a) pjesmom Jure Kaštelana Tvrđava koja se ne predaje, a poruku mira poslala nam je Vanja Božić (1.a) otpjevavši poznatu pjesmu Johna Lennona „Imagine“. Za sam kraj, zajedno smo pogledali video-uradak „Sedmo nebo“, rad pretprošlogodišnje maturantice opće gimnazije Nine Turine, koji je nastao kao rezultat suradnje između naše škole, Doma za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc Umag i Osnovne škole Marije i Line Umag, a koji završava znakovitom rečenicom: „Ako nekoga volite, recite mu!“.

« 1 od 11 »

Uslijedilo je darivanje! Učenici su korisnicima i djelatnicima Doma uručili Gortan-vrećice u kojima su se nalazili šareni privjesci u obliku srca koje su izradili učenici 1.c razreda, te omotnice s porukom i ukusni keksi koje je ispekla Vanja Božić (1.a). I naši su učenici dobili na dar srce, rad korisnika Doma, koji je ujedno i logotip njihove ustanove. Gospođa Diana Lekić uručila je i poseban dar ravnateljici škole u znak prijateljstva koji veže naše ustanove. Uslijedilo je druženje uz ukusne kolače, kavu i čaj, a tijekom ugodnog i opuštenog druženja naši su Gortanovci imali priliku pobliže upoznati korisnike Doma i s njima razmjenjivati dojmove o susretu. Jednoglasno smo zaključili: bio je to susret koji ćemo dugo pamtiti i koji će svakako prerasti u tradiciju!

« 1 od 7 »

Uspjeh ovog susreta rezultat je timskog rada i entuzijazma. Pohvale su, u tom smislu, zaslužili svi učenici 1.a i 1.c razreda. Ozbiljni, marljivi i predani zadatku: bili su izvrsni! Posebne zahvale upućujemo učenicima koji su sudjelovali u organizaciji događanja, a riječ je o učenicima 1.a razreda: Stefan Čolić Ivošević, Vanja Božić, Lara Kozlović, Andrea Babić, Marina Babić, Elda Basara, Leo Kojčinović i Gloria Bošnjak. Vanja Božić i Sara Štrucelj (1.c) zaslužile su posebne pohvale za izradu originalnih plakata, a jednako se tako zahvaljujemo i učenicima koji su ispekli ukusne kolače (i njihovim roditeljima koji su sigurno uskočili u pomoć): Elda Basara, Ariela Kozlović, Vanja Božić, Stefan Čolić Ivošević, Andrea Babić, Martina Babić i Sara Mimunović. Zahvaljujemo i svim učenicima koji su donijeli svjetiljke, jastuke, šalice za kavu i ostale potrebne rekvizite: Stefan Čolić Ivošević, Vanja Božić, Leo Kojčinović, Andrea Babić, Martina Babić, David Antonini i Sara Mimunović. Za tehničku i organizacijsku podršku zahvale upućujemo kolegicama Ingrid Martinčić, Vesni Cindrić, Petri Bošnjak Kovač i Dolores Mihelić Malbašić, kolegama Aljoši Sirotiću i Kristijanu Buždonu, te našim tajnicama Enisi Čindrač Karalić i Eleni Beaković. Još jednom se, na kraju, zahvaljujemo našim dragim gostima i želimo im puno zdravlja, sreće i još mnogo veselih druženja!

U nastavku vam donosimo video-razglednicu s pjesničkog susreta!

Odgovori