U Gortanu održana demonstracija pružanja prve pomoći

U petak 19. listopada 2018. u našoj je školi održana demonstracija prve pomoći za učenike i profesore. Ekipa sastavljena od učenika koji su prošle godine predstavljali našu školu na natjecanju Hrvatskog Crvenog križa (Gloria Verunica, Melisa Bulić, Diana Alagić i Jurica Sambolec) pod vodstvom mentorice, prošlogodišnje maturantice Martine Veseli (također članice lanjske ekipe), demonstrirala je učenicima postupak reanimacije, postavljanja osobe u stabilan bočni položaj, zaustavljanja jakog vanjskog krvarenja, zbrinjavanja otvorenih prijeloma te stranog tijela.

« 1 od 6 »

Ekipi su se pridružile i učenice 1.a razreda, također volonterke Crvenog križa, Janica Božić i Lara Vottero. Za vrijeme četvrtog sata, posjetio nas je i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Buje, Hrvoje Kovačević koji je pozdravio učenike i predstavio rad Crvenog križa.

« 1 od 6 »

Demonstracija je održana u školskoj sportskoj dvorani od drugog pa sve do šestog školskog sata. Učenici i profesori mogli su se okušati u osnovama prve pomoći i usvojiti dragocjena znanja i vještine. Cilj ove demonstracije je naučiti učenike kako pružiti neodgodivu prvu pomoć i spasiti nekome život, a bila je to ujedno i prilika za okupljanje nove ekipe mladeži naše škole. Svatko ima šansu pridružiti se ekipi pa vas ovim putem pozivamo da se odazovete na poziv!

« 1 od 6 »

Tea Šmitran, Lara Vottero i Janica Božić, 1.a

Odgovori