VIDEO URADAK “SEDMO NEBO” – PRIČA O LJUBAVI

Što je ljubav? Kako se doživljaj ljubavi mijenja tijekom čovjekova života? Koje reakcije pojam ljubavi izaziva u osobama različitog uzrasta? Kako bi pokušali odgovoriti na ova pitanja, Srednja škola „Vladimir Gortan“ Buje pokrenula je projekt čiji je temeljni cilj bio progovoriti o ljubavi, vječnoj i neiscrpnoj temi koja objedinjuje sve ljude.

Poziv na suradnju u projektu prihvatili su Osnovna škola „Marije i Line“ Umag – PŠ Petrovija i Dom za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag, čime smo dodatno osnažili već postojeću suradnju s lokalnom zajednicom. Zajedničkim snagama osmislili smo scenarij i dogovorili etape projekta koji je rezultirao izradom video uratka simboličnog naslova „Sedmo nebo“.

Nina Turina, maturantica opće gimnazije, sudjelovala je u osmišljavanju scenarija, te je snimanjem i montažom video uratka cijelom projektu udahnula poseban smisao i dubinu. Evo kakve je utiske na Ninu ostavio rad na projektu:

Sudjelovanje u izradi filma “Sedmo nebo” zaista je bilo lijepo iskustvo. Osim što sam imala priliku raditi s ljudima različitih dobnih skupina, otkrila sam i crtice iz njihovih života, način njihova razmišljanja, pogotovo kad se radi o ljubavi. Naišli smo na puno maštovitih, ponegdje i šaljivih odgovora, koji su nas stvarno nasmijali. Zato će mi ovaj projekt ostati u lijepom sjećanju i koristim priliku da se još jednom zahvalim svima koji su sudjelovali u njegovom ostvarenju.

Napisala: Tarita Štokovac