VIDEO URADAK #učininešto – #recinešto – ZAJEDNIČKI PROJEKT CRVENOG KRIŽA BUJŠTINE I SREDNJE ŠKOLE „VLADIMIR GORTAN“ BUJE

Međunarodni dan volontera obilježava se svake godine 5. prosinca kako bi se promicalo i slavilo volontiranje kao naviku srca za pojedinca, za zajednicu!

Poklanjanjem vlastitog slobodnog vremena, znanja i iskustva, entuzijazma i energije drugome, volonteri doprinose razvoju zajednice i društva u cjelini. Volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije, zbližava i povezuje. Ovim se putem s posebnim zadovoljstvom želimo zahvaliti svim našim volonterima i čestitati im još jednom ovaj dan, njihov dan! Svi su oni marljivo radili i odvajali svoje slobodno vrijeme da bi pomagali potrebitima i učinili ovaj svijet malo boljim i toplijim mjestom za život.

Kako bi ukazali na vrijednost i važnost volonterskog rada, proteklog su tjedna članovi kluba mladeži Crvenog križa Bujštine i učenici Srednje škole „Vladimir Gortan“ Buje uz pomoć svojih mentora izradili video uradak: #učininešto – #recinešto, simboličnu poruku mira, tolerancije i društvene solidarnosti.

Odgovori