Više od 80% bujskih maturanata želi upisati fakultet!

Najaktualnija tema  nakon državne torture, khm mature, u našoj školi je zasigurno izbor fakulteta. Naši maturanti moraju donijeti jednu od najvažnijih odluka u životu. Hoće li uspjeti u svome naumu saznat ćemo za nekoliko mjeseci. Sada kreće period intenzivnog učenja te pisanja završih radova.

Ove godine naša škola ima 55 svestranih maturanata. Sigurno vas zanima za koje su se fakultete opredijelili pa vam donosimo ekskluzivni članak o tome. Slijede želje naših maturanata, ali budite sigurni da svatko od njih ima i plan B, a možda i C,D,E i F.

13045659_10209615534292198_654949156_nKao i svake godine naši učenici najčešće odlaze na fakultete u Zagreb ili Rijeku. No od ove jeseni čak 15% maturanata izrazilo je želju za prebivalištem izvan Lijepe naše. U Ljubljanu nam najvjerojatnije odlaze Marijana (K.), Marko i Petra. Marijana (K.) će se okušati u svijetu grafičkog dizajna, a Petra će pokušati upisati Filozofski fakultet. Markov cilj je Fakultet medijskih i komunikacijskih znanosti. Talijanske fakultete žele upoznati Nina, Leonard i Andrea. Naša kreativna Nina pisat će prijemni ispit u Milanu kako bi upisala željeni dizajn interijera. Leonardove želje ispunio bi fakultet političkih znanosti u Trstu, a Andrea smatra da bi njegove jezične sposobnosti najviše došle do izražaja na poznatom Fakultetu za prevoditelje i tumače u Trstu.

Za manje popularne hrvatske gradove odlučilo se nekoliko maturanata. Antonela želi upisati zanimljiv fakultet arheologije u Zadru, a njezin kolega iz razreda, Mario, naslijedit će obiteljski biznis te će pokušati usavršiti svoje znanje na stručnom studiju vinarstva u Poreču. Na prvom mjestu Doroteine liste fakulteta nalazi se popularni Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

13077398_10209615534172195_782341017_nŠest maturanata želi svoje domove zamijeniti stanom u prekrasnoj Puli.  Melisa i Samanta žele se nastaviti usavršavati na području ekonomije na Pulskom fakultetu ekonomije i turizma. Tinin poziv je pedagogija, a sličan je i Martinov (P.), glazbena pedagogija. Predškolski odgoj na talijanskom jeziku je smjer kojeg je odabrala Timea. Osim ekonomista, i jedna htt-ovka želi otići u Pulu. Ana Maria želi upisati Fakultet kulture i turizma.

Rijeku za svoj studentski grad želi odabrati 12 učenika naše škole. Rebecca, Marijana, Blaž i Erik žele upisati Ekonomski fakultet, a pravo žele studirati Lara i Sabri. Giuliana je odabrala talijanski jezik i književnost, a Veronika kroatistiku. Poznati fakultet „RITEH“ možda postene drugi dom naše Mateje (računarstvo) i Samuela (strojarstvo), dok će Ela pokušati upisati medicinu, a Dea psihologiju.

13084136_10209615534212196_500132960_nOčekivano, iz naše škole u Zagreb želi otići najviše budućih studenata, oko 40%. Frano i Arianna odlučili su se za komunikologiju, dok je Chiara izabrala menadžment. Martinov (B.) izbor je povijest, a srodan je i Maksov, povijest umjetnosti. Teo želi upisati zanimljiv fakultet areonautike, a Sanja farmaciju. Magdalenin cilj je učiteljski fakultet, a Vedranov istraživačka geografija. Dora će pokazati svoje talente na prijemnom ispitu akademije dramske umjetnosti, a zahtjevnu istraživačku matematiku pokušat će upisati nadarena Eva. Gabrijelina je želja sestrinstvo, a Lana se dvoumi između biologije na PMF-u i arhitekture. Dva Marina žele upisati slične fakultete, gimnazijalac je odabrao infromatiku, a htt-ovac informatički dizajn. Arijan će pokušati upisati vojnu akademiju, a Ivan (K.) strojarstvo.

13082009_10209615534132194_565472689_nDesetero maturanata za nekoliko mjeseci počinje svoji put u poslovnim vodama. Naši ekonomisti Ana, Kristina, Ivan (M.), Branko i Alberto primijenit će stečena znanja iz srednje ekonomske škole u svom budućem zaposlenju. Mia, Klara, Kell, Dominik i Jan su hotelijarsko-turistički tehničari naše škole koji su također odlučili okušati se u radnom okruženju. Ivana će pauzirati godinu te će slijedeće godine pokušati upisati likovnu akademiju.

Našim maturantima želimo puno sreće, uspjeha u budućem zaposlenju te motivacije u učenju i daljnjem školovanju.

Napisala: Dea Valenta