CURE POČISTILE NERED ZA DEKČIMA

14. siječnja 2020. godine u dvorani Osnovne škole „Mate Balote“ Buje održalo se školsko natjecanje u odbojci. U utrci za prvo mjesto našle su se tri srednje škole: Talijanska srednja škola “Leonardo da Vinci” Buje, Gospodarska škola Buje i naša Srednja škola “Vladimir Gortan” Buje. Ekipa naših cura imala je samo jednog, ali vrijednog protivnika, a to je ekipa Talijanske škole. Dečki su imali dva protivnika, ekipu Talijanske i Gospodarske škole.
U muškoj su se odbojkaškoj momčadi našli sljedeći učenici: Danijel Kremer (2.c), Neo Mataija i Egon Maurel (3.a), Dino Gavran i Rafael Kraljić (3.c), Andrea Manić, Tin Sirotić i Sven Matijević (4.c). Dečki su hrabro ušli u prvu utakmicu protiv Talijanske srednje škole. Na početku utakmice možemo reći da se protivnička ekipa morala truditi da postigne koji bod. Najveća razlika je bila 3 boda, dolazilo je čak i do izjednačenja, ali naši igrači su malo izgubili koncentraciju te je razlika krenula biti sve veća i veća. Stvar je u svoje ruke preuzeo naš nezamjenjivi profesor Štingl. Zvao je time out i dečke malo doveo u red što je odmah urodilo plodom, no pad koncentracije naše ekipe protivnička je ekipa grubo kaznila. Uz sav trud koji su uložili tijekom dva seta, sve to nije bilo dovoljno da bi se spasile greške. Na kraju je pobjeda zasluženo otišla ekipi Talijanske škole.

« 1 od 11 »

Druga utakmica bila je protiv Gospodarske škole. Dečki su počeli izvrsnom, jakom igrom. Blokirali su protivničke lopte, servirali precizne i jake lopte, uspjeli su održati dinamičnost u ekipi uz stalna međusobna bodrenja. Protivnicima su u jednom trenutku pobjegli za čak 5 bodova prednosti, ali umor je savladao neke igrače te se dinamičnost malo izgubila. Nisu se tako lako predali u prvom setu, protivnika su pošteno namučili, ali su na kraju ipak popustili. Na početku drugog seta mogao se vidjeti trud i silni pokušaji da se vrate u igru i preuzmu vodstvo. Blokiranja su bila izvanredna, a serve su bile jače. No nakon par izgubljenih lopta nije više bilo povratka na staro. Igrači su se opustili te igru nastavili laganijim ritmom. Ne možemo reći da se to našem profesoru svidjelo, ali on je ostao uz njih do samoga kraja. Utakmicu su izgubili sa 6 bodova razlike. Ipak, naše učenike uvijek možemo pohvaliti za sportsko ponašanje koje je uvijek lijepo vidjeti. Dečkima čestitamo na uloženom trudu! 

Moramo priznati da je ženska ekipa u sastavu: Ines Čikeš, Corin Makovac, Ena Kocijančić (1.a), Mia Radešić, Jenny Bartolić, Nika Jurdana, Tihana Kovačević, Aurora Krasti, Aurora Krastić (2.a) i Lena Otočan (3.a) postigla odlične rezultate uz dobru taktiku i savjete profesora. Sve su se igračice zaista lavovski borile. Početak igre bio je intenzivan uz brz ritam i bez velikih grešaka. Kad su postigle razliku od 5 bodova, igračice su se malo opustile te su se zaredale greške koje su protivnice iskorištavale u svoju korist. Na našu sreću, ubrzo je ruku spasa pružio profesor Štingl. Igračice je izvukao na time out te ih je svojim riječima razbudio i vratio u početni ritam. Na licima gledatelja jasno se moglo vidjeti oduševljenje igrom naših cura. Bilo je zanimljivo gledati kako slave svaki postignuti bod te kako se međusobno podržavaju. Upravo su po tome naše ekipe prepoznatljive. Potpora i poštovanje među igračima bez obzira na okruženje. Prvi set donio je djevojkama pobjedu s 3 boda razlike.

« 1 od 7 »

Drugi set je počeo laganije, ali s više organizacije i koncentracije. Igralo se lagano uz puno manje grešaka. Serve su bile puno preciznije, a djevojke su igrale usklađeno i spremno su blokirale protivničke napade. Moramo napomenuti da je tijekom utakmice bilo dosta padova igračica, a to samo dokazuje koliko im je bilo stalo do svakog boda. Drugi su set naše cure dobile s 6 bodova prednosti! Pobjeda i prolazak dalje!
Ženska ekipa naše škole i muška ekipa Talijanske srednje škole “Leonardo da Vinci” Buje izborile su prvo mjesto te samim time prolazak u sljedeći krug natjecanja. Ovim im putem iskreno čestitamo i želimo im puno uspjeha i sreće! 

« 1 od 8 »

Tea Šmitran, 2.a