NAŠI NOGOMETAŠI U IGRI ZA ŽUPANIJSKO NATJECANJE

U četvrtak 22. studenog 2018. održano je školsko natjecanje u nogometu u kojemu su sudjelovali učenici naše škole, učenici Gospodarske škole Buje te učenici Talijanske srednje škole „Leonardo da Vinci“ Buje. Nakon što je održan ždrijeb, otkriveni su parovi i redoslijed igranja:

  1. utakmica: SŠ „Vladimir Gortan“ Buje – Gospodarska škola Buje
  2. utakmica: Talijanska SŠ „Leonardo da Vinci“ Buje – Gospodarska škola Buje
  3. utakmica: SŠ “Vladimir Gortan” Buje – Talijanska SŠ „Leonardo da Vinci“ Buje

Na otvaranju natjecanja sastala se naša škola protiv Gospodarske škole Buje. Nakon samo par minuta igre naša škola dolazi do vodstva pogotkom koji je ostvario Andrea Manić, no Gospodarska škola odmah uzvraća i izjednačuje na 1-1. Nakon dužeg napada dolazimo do vodstva nakon šuta koji se odbio od protivničkog igrača i tako na našu sreću zabio autogol, te je rezultatom od 2-1 završilo prvo poluvrijeme. Tijekom drugog poluvremena naši su dečki napravili pogrešku u napadu te je Gospodarska škola iz kontre došla do drugog pogotka i opet izjednačila rezultat na 2-2. Naši su dečki nastavili napadati i došli do zasluženog vodstva od 3-2 pogotkom Jana Manića te su od tog trenutka imali igru u svojim rukama. Još jedan pogodak u mrežu iz penala zabio je Toni Marčić za konačan rezultat 4-2.

« 1 od 6 »

U drugom susretu snage su na terenu odmjerili učenici Talijanske srednje škole „Leonardo da Vinci“ Buje i Gospodarske škole Buje, a utakmica je završila rezultatom 1-1.

U trećoj utakmici ekipa Talijanske srednje škole tražila je pobjedu protiv naše momčadi za plasman na županijsko natjecanje, dok je našoj školi za prolaz bio dovoljan i neriješeni rezultat. Naši se dečki nisu htjeli zadovoljiti neriješenim rezultatom te su na samom početku pokazali svoju odlučnost. Nakon dobre igre, gol u protivničku mrežu zabio je naš Jan Manić te su rezultatom 1-0 naši dečki utakmicu mirno priveli kraju, došli do zaslužene pobjede i tako osigurali plasman na županijsko natjecanje.

Luka Auguštin, 2.c i Erik Vukotić, 2.b

Odgovori