Održano Županijsko natjecanje u odbojci za djevojke

Dana 15.veljače 2019. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Mate Balote Buje održano je Županijsko natjecanje u odbojci za djevojke. Natjecanje je započelo u 9 sati ujutro formiranjem skupina:
skupina A: SŠ “Vladimir Gortan” Buje, SŠ Mate Balote Poreč, Gimnazija Pula, SŠ Mate Blažine Labin.
skupina B: Srednja strukovna škola Pula, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Talijanska srednja škola Rovinj.

Pod vodstvom profesora Valentina Štingla, našu ekipu činile su sljedeće igračice na pozicijama: Mia Radešić (1.a) – kapetan i tehničar, Aurora Krasti (1.a) – primač, Tihana Kovačević (1.a) – libero, Jenny Bartolić (1.a) – primač i pucač, Anja Benak (1.c) – srednjak, Lena Otočan (2.a) – srednjak i Stela Tarčuki (3.c) – korektor.

Prvu je utakmicu naša ekipa igrala protiv ekipe iz Labina. Utakmica je sjajno započela vodstvom naše ekipe. Protivnička ekipa pokušala je doći u vodstvo, ali bez uspjeha jer naše cure nisu popuštale i konačno dobile prvi set rezultatom 13: 25. Drugi set započeo je dinamično kao i prvi, cure nisu gubile snagu i volju te su i drugi set dobile rezultatom 14:25. U nastavku donosimo kratak komentar kapetana ekipe o utakmici: “Igrali smo dobro, zadovoljna sam. Naravno, moglo je to biti još i bolje, ali prošle smo i idemo dalje! “ – Mia Radešić (1.a).

« 1 od 6 »

U drugoj je utakmici naša ekipa dočekala ekipu Srednje škole Mate Balote iz Poreča. Nakon prvog izgubljenog poena počeo se primjećivati umor na licima naših igračica. Porečanke se nisu predavale te su svaku našu grešku skupo naplatile, ali unatoč tome uspjeli smo im ukrasti par poena. Prvi set završio je porazom naše momčadi rezultatom 25:5. Drugi set također nije bio previše uspješan. Trener i kapetan pokušali su bodriti ekipu najviše što su mogli, ali cure je savladao preveliki umor i nisu više mogle pratiti tempo brzih Porečanki. U jednom je trenutku sjajnom servom Lena Otočan našoj ekipi dala vjetar u leđa, ekipa je sjajno surađivala i vidio se izraz čuđenja na licima protivnica, ali ni ovaj nam put nisu dale šansu za povratak te su svaku nadu brzo poništile i na kraju pobijedile rezultatom 25:6. Evo kako je utakmicu komentirala Tihana Kovačević (1.a): “Porečanke su dosta jake i spretne igračice te su zaslužile ovu pobjedu. Sljedeće godine ćemo se bolje pripremiti i dočekati ih puno boljom taktikom.” Komentar na utakmicu dobili smo i od igračice ekipe SŠ Mate Balote Poreč: “Ukupno gledano bilo je super. Cure iz Buja su moje suigračice u klubu i znam koliko dobro mogu igrati. Možda su se prerano predale i to ih je koštalo pobjede.“  

« 1 od 7 »

Između druge i treće utakmice cure su imale priliku za predah. Treća utakmica protiv Gimnazije Pula započela je kvalitetnom igrom i vodstvom od 4 poena naše ekipe, ali ubrzo se uigrala i protivnička ekipa te se vodstvo krenulo topiti. Ubrzo je protivnička ekipa došla u vodstvo koje nije prepuštala do samog kraja. Prvi set završio je rezultatom: Gimnazija Pula 25 : 8 SŠ ” Vladimir Gortan ” Buje. Drugi set počeo je izvrsno te smo odličnim potezima naših cura došli u vodstvo od 5 poena, ali protivnice nisu bile oduševljene idejom o izjednačenju i igranju trećeg seta pa su utakmicu uzele u svoje ruke. Cure su se junački držale, čak se mogao čuti glas podrške ekipe iz Poreča i drugih navijača, no nije bilo prevelike nade za povratak u vodstvo. Utakmica je završila rezultatom: Gimnazija Pula 25 : 12 SŠ ” Vladimir Gortan ” Buje. 

« 1 od 6 »

Unatoč porazima moramo reći da su se cure sjajno borile. Bile su jedna od najsložnijih ekipa koju smo vidjeli na terenu. Međusobno su si davale veliku podršku bez obzira na greške i baš su zato bile posebne. Našoj ekipi i profesoru čestitamo na postignutim rezultatima i želimo im puno više sreće sljedeće godine! 

Tekst i fotografije priredili: Tea Šmitran (1.a) i Nico Celić (2.b)