Top 3 u utrci za najboljeg igrača svijeta

FIFA je listu kandidata od 23 nogometaša skratila na 3 finalista. U utrci za Zlatnu loptu ostala su najbolja 3 igrača iz 2015. godine, a to su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar.

image1 (1)

Lionel Messi
Igrač koji je osvojio Zlatnu loptu rekordnih 4 puta, ponovno je imao sezonu iz snova. U pohodu na svoju 5. titulu najboljeg igrača svijeta Messi je s Barcelonom osvojio Španjolsku ligu, Španjolski kup, Ligu prvaka te Europski superkup. U 57 nastupa postigao je 58 pogodaka te imao 27 asistencija. Daleko je najveći favorit od ove trojice zbog nevjerojatne statistike te neprocjenjive vrijednosti na terenu.

Cristiano Ronaldo
Iako je napunio 30 godina i dalje zapanjuje svijet svojom brzinom, jakim udarcem te ”njuhom” za pogodak. Trostruki osvajač Zlatne lopte u 54 nastupa zabio je 61 pogodak te imao 21 asistenciju. Kada se pročita takva statistika moglo bi se zaključiti da je riječ o glavnom favoritu, međutim ove godine bi nagradu mogao izgubiti jer nije ništa osvojio.

Neymar
Sa svoje 23 godine najmlađi je kandidat za ovu prestižnu titulu. Sa Messijem i Suarezom napravio je jedan od najboljih napada svih vremena koji je postigao više golova od bilo kojeg trojca ikad. Svijet je osvojio svojim driblinzima, golovima, ali i odlučnosti da povede Barcelonu prema naprijed za vrijeme Messijevog izostanka zbog ozljede. U 58 nastupa zabio je 47 pogodaka i dodao 9 asistencija što je vrlo impresivno za igrača koji još sazrijeva.

Izvlačenje dobitnika održati će se 11.siječnja 2016. godine u Zürichu.

Napisao: Marin Mesarić

Odgovori