Uvjerljiva pobjeda naših košarkaša

U utorak 30. listopada 2018. godine održano je međuškolsko natjecanje u košarci u kojemu su sudjelovali učenici naše škole, učenici Gospodarske škole Buje te učenici Talijanske srednje škole „Leonardo da Vinci“ Buje.

Nakon ždrijeba otkriveni su parovi i redoslijed igranja (A1-SŠ „Vladimir Gortan“ Buje, A2-Gospodarska škola Buje, A3-SŠ „Leonardo da Vinci“  Buje): 1. A1 – A2, 2. A3 – A2, 3. A1 – A3

Prva utakmica odigrana je između Srednje škole „Vladimir Gortan“ Buje i Gospodarske škole. Oni koji su se u tom trenutku zatekli u dvorani prisustvovali su zanimljivoj utakmici koja je završila rezultatom 25:23 . Iako su naši dečki dobrim dijelom vodili igru te u konačnici bili bolji, ne možemo reći kako protivnik nije imao šanse. Jednostavnije rečeno, omjer snaga bio je uravnotežen što pokazuje i sam rezultat. Bilo je dosta grešaka naših igrača u realizaciji prilika, a probleme u obrani stvarali su brzi protivnički igrači koji su kažnjavali greške svojih protivnika. U drugoj četvrtini su naši dečki pobjegli s rezultatom, ali već u sljedećoj četvrtini kao da su se malo opustili pa je rezultat opet bio izjednačen. Na kraju sve je ipak dobro prošlo te su naši mirno priveli utakmicu kraju. Evo kako su tijek i ishod utakmice komentirali naši dečki: 

„Utakmica je bila jako teška, ali smo zasluženo pobijedili. Borili smo se do kraja utakmice. Nadamo se da ćemo osvojiti prvo mjesto jer to stvarno zaslužujemo.“ Dino Gavran (2.c)

„Protivnici su bili vrlo brzi i dobro su iskorištavali naše greške te je zato i bilo jako napeto na kraju. Nije nas baš išlo, šutevi nisu bili kako treba, radili smo puno pogrešaka. U obrani smo lako gubili lopte dok se nismo smirili  i to lijepo odradili. Sretan sam zbog pobjede i nadam se da ćemo pobijediti i naše iduće protivnike.“ Erik Vukotić (2.b)

« 1 od 7 »

„Finale“

Iako ovo nije bilo službeno finale jer se igralo na način da svatko igra sa svakim, ovu utakmicu možemo nazvati finalnom jer oba tima na teren ulaze s jednom pobjedom, a pobjednik ove utakmice ide dalje.

Utakmica između Srednje škole „Vladimir Gortan“ Buje i Talijanske srednje škole „Leonardo da Vinci“ Buje bila je također zanimljiva, iako je ubrzo postalo jasno da su naši dečki bolji. To pokazuje i krajnji rezultat 30:21, a podatak da su naši dečki u jednom trenutku vodili s čak 12 boda razlike pokazuje da su u ovoj utakmici uistinu bili bolji. 

„Utakmicu smo jako dobro započeli i odmah se vidjelo da će sreća biti na našoj strani. U jednom trenutku smo imali i 12 razlike te mirno to odradili i tako je završilo 30:21.“ Erik Vukotić (2.b)

„Utakmicu smo otvorili sa velikim vodstvom od 8 razlike, to vodstvo smo držali cijelu utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili. Svi dečki iz naše ekipe su se trudili i dali doprinos za pobjedu.“ Dino Gavran (2.c)   

 

Pripremili: Nico Celić i Luka Auguštin, 2.c 

Odgovori