S Ninom smo uvijek na konju

image007 Nina Turina učenica je 4. razreda opće gimnazije. Osim što je kreativna i što se bavi vizualnim i dramskim umjetnostima, mnogi zasigurno ne znaju da se aktivno bavi i preponskim jahanjem. Njime se počela baviti s devet godina u Konjičkom klubu Katoro-Umag. Iz velike ljubavi prema konjima i životinjama, željela je iskusiti drugačiju vrstu sporta. Za one koji nisu sigurni o kojem je sportu riječ, radi se o natjecanju u kojem jahač, na svome konju, u što kraćem vremenu preskače određen broj prepona na određenoj visini. Visina varira od 80 centimetara do čak 140!
image001Proteklih 5 godina Nina je članica Hrvatskog konjičkog saveza i kao licencirani jahač natječe se na turnirima u regiji i šire. Naporni treninzi s puno odricanja i zlatna kobila Tamara, Ninu su doveli do zapaženih rezultata na turnirima u Savudriji (Velika nagrada Umaga), Bujama, Istra Kupu (2012., 2013., 2014.) i ostalim turnirima u Istri. Također, 2013. osvojila je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu u kategoriji A**.
image011Iz Ninine perspektive, bavljenje ovim zanimljivim sportom izgleda ovako: „Kada se zbližiš s konjem, taj odnos ti postane draži nego onaj ljudski. Konji te jednostavno usrećuju. Kad me netko pita kako je to jahati, ne znam mu precizno odgovoriti jer je riječ o osjećaju kojeg jednostavno treba doživjeti. Kao i u svakom sportu, nije sve uvijek savršeno. Ima i padova, suza, straha, ali mnogo više sreće, smijeha i druženja.“Ako i vi poput naše Nine volite konje svakako posjetite Konjički klub Katoro-Umag i okušajte se u sportskoj disciplini koja pruža jedinstven doživljaj i užitak!

Napisala: Dea Valenta

Odgovori